1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. 15. ERGO Jazz Session toob Eestisse The Hi-Fly Orchestra
15. ERGO Jazz Session toob Eestisse The Hi-Fly Orchestra

15. ERGO Jazz Session toob Eestisse The Hi-Fly Orchestra

The Hi-Fly Orchestra
The Hi-Fly Orchestra

Sel laupäeval esineb Jazzkaarel 15. ERGO Jazz Sessionil energilist tantsujazzi pakkuv The Hi-Fly Orchestra Saksamaalt. Kontsert toimub Merepaviljonis 19. aprillil kell 23.

ERGO Jazz Session on alates 2008. aastast ERGO ja Jazzkaare koostöös korraldatav kontserdisari, kus esinevad kas Saksamaad esindavad või saksa päritolu artistid. ERGO Balti kindlustusseltside juhatuse liikme Maarika Liivamägi sõnul on siin kokku saanud mõnus valik mitmepalgelist ja väga andekat loomingut.

“Jazzkaar on andnud suure panuse ühe kultuurivaldkonna edendamiseks ja muusikamaitse kujundamiseks Eestis. Mul on hea meel, et ERGO on saanud juba pikki aastaid olla selle igakevadise suursündmuse juures, andes oma panuse väga eriilmeliste artistide toomisele siinse kõlapildi rikastamiseks. ERGO kui Saksa juurtega ettevõtte südameasjaks on seetõttu olnud just Saksa artistide tutvustamine siinsele muusikapublikule ning kõik need artistid on siin alati ka väga sooja vastuvõttu kogenud,“ ütles Liivamägi.

Aastate jooksul on ERGO Jazz Session toonud Eestisse väga mitmekülgseid artiste. Vokaali tulevärki on pakkunud Berlin Voices ja Slixs, helivõlur Michael Schiefelit on mitmeid kordi Eestisse tagasi kutsutud. Eelmisel aastal puudutas paljusid pianist Nils Frahmi soolokotsert, mis tõi festivalile mõnusat indie-vibe’i. Üks erilisema atmosfääriga kontserte oli Tingvall Trio esinemine 2012. aastal Merepaviljonis, kus öised sadamatuled ja ülimalt virtuoosne muusika lõid väga erilise energia. Saksa eksootikat tõi Eestisse 2010. aastal Nils Wogram Nostalgia Trio, mille koosseisu kuulusid tromboon, hammondorel ja trummid.

The Hi-Fly Orchestra on energiline live-ansambel, kes teab täpselt, mida teeb, kust tuleb ja kuhu läheb. Muusikud, kes muuhulgas mängivad ka paljudes teistes populaarsetes jazzikooslustes, nimetavad oma muusikat 60-ndatest mõjutatud akustiliseks dancefloor jazziks, millest ei puudu nakatav tantsulisus ja ladina-ameerika teravus ning mis suudab publiku alati kaasa elama panna.

The Hi-Fly Orchestra asutasid 2005. aastal bassimängija Jerker Kluge ja flöödimängija Florian Riedl. Bändi live-koosseisu kuuluvad bassimängija Jerkel Kluge, saksofonist ja flöödimängija Florian Riedl, trummar Hajo van Hadeln, löökpillimängija Ravi Pagnamenta ning pianist Chris Gall. Jazzkaare kontserdil teeb kaasa ka USAst pärit laulja-helilooja-näitleja Karl Frierson, kes on muuhulgas legendaarse ansambli De-phazz liider ja üks asutajaliikmetest.

Kuula: The Hi-Fly Orchestra „Get Ready“

Head Uudised GoodNews