1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. 15 uut vandetõlki said kutsetunnistuse
15 uut vandetõlki said kutsetunnistuse

15 uut vandetõlki said kutsetunnistuse

436457_7626719627. jaanuaril andsid justiitsminister Andres Anveltile ametivande 15 uut vandetõlki, kes hakkavad teenust pakkuma leedu, inglise, rootsi, soome ja prantsuse keeles.

Praegu on Eestis kokku 31 tegutsevat vandetõlki ning teenust pakutakse 10 erinevas keeles – inglise, vene, soome, saksa, rootsi, prantsuse, hispaania, itaalia, norra ja läti keeles. Lisaks sellele on kutse saanud kolm vandetõlki keelesuundadel läti-eesti, eesti-prantsuse-eesti, leedu-eesti, kes teevad ettevalmistusi kutsetegevuse alustamiseks.

Vandetõlgi kutse saanud inimene peab seaduse järgi alustama kutsetegevust nelja kuu jooksul kutsetunnistuse väljastamisest. “Seega peaks nelja kuu möödudes olema Eestis 49 tegutsevat vandetõlki,” ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Tuuliku sõnul tegeleb ministeerium aktiivselt ka edaspidi eksamite korraldamisega. “Eksameid soovime korraldada nii olemasolevates keeltes kui ka uutes keeltes. Sellel aastal on plaanis korraldada kuus vandetõlgi eksamit erinevates keeltes,” sõnas Tuulik. Esimese poolaasta sees toimuvad eksamid vene, läti ja leedu keeles.

Sellest aastast saab ametlikke tõlkeid eesti keelest võõrkeelde teha vaid vandetõlk.

Head Uudised GoodNews