1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. 2014. aasta laulu- ja tantsupeo TuleTulemisele on registreerunud juba üle 50 kollektiivi!
2014. aasta laulu- ja tantsupeo TuleTulemisele on registreerunud juba üle 50 kollektiivi!

2014. aasta laulu- ja tantsupeo TuleTulemisele on registreerunud juba üle 50 kollektiivi!

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

TuleTulemise registrijuhi Leelo Muru sõnul pani end esimese 20 tunniga kirja üle 50 kollektiivi Ida- ja Lääne Virumaalt, Järvamaalt, Harjumaalt ja Tallinnast ning Tartust ja Tartumaalt.

 Registreerunute hulgas on näiteks Kernu tantsumemmed “Sirjelind”, Jõhvi tantsurühm “Jõhvikamoos”, Türi noorte- ja poistekoor, Rakke naiskoor jpt.

15. juunist 4. juulini 2014 toimuval TuleTulemisel “Külast-külla, käest-kätte” viivad kohalikud koorid, tantsurühmad ja orkestrid peotule peolinna teatesõiduna jalgratastel. Enam kui 1000-kilomeetrine teekond kulgeb Tartust läbi Tartu-, Jõgeva-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Järva-, Rapla- ning Harjumaa Tallinnasse.
Tuletoojateks on oodatud samade maakondade lauljad, tantsijad ja pillimehed ning registreerimine toimub internetis aadressil www.laulupidu.ee.

TuleTulemisele on oodatud kõik kollektiivid liikmete vanusega alates 10. eluaastast.
Kõik Tuletulemisel osalejad peavad kandma rattakiivrit ja jälgima liikluseeskirju ning korraldajate kehtestatud turvanõudeid, sest liigutakse suure liiklustihedusega teedel.

TuleTulemine 2014 saab teoks Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse korraldusel koostöös Tartu Meeskooriga Akadeemiline Emajõgi ja naiskooriga Emajõe Laulikud.
TuleTulemine saab toimuma väga paljude toredate organisatsioonide ja inimeste toel.

Head Uudised GoodNews