1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. 24. mail algab viies rahvusvaheline Tallinna lillefestival
24. mail algab viies rahvusvaheline Tallinna lillefestival

24. mail algab viies rahvusvaheline Tallinna lillefestival

Järgmisel reedel algab viies rahvusvaheline Tallinna lillefestival Tornide väljaku pargis.

2009. aastal alguse saanud suursündmus – rahvusvaheline Tallinna lillefestival – toimub juba viiendat aastat ning loob taas linnaruumi kauni ja areneva pargiruumi, mis on täidetud lillede, kunsti ja muusikaga.

24. mai õhtul kell 19.00 toimub Tornide väljaku pargis festivali juubeliaasta avatseremoonia. Räägitakse 2013.a suve plaanidest pargis ning tutvustatakse selle aasta osalejaid. Õhtuse kontserdielamuse pakuvad Dave Benton ja Tallinna Georg Otsa nimelise muusikakooli puhkpilliorkester, dirigeerib Sirly Illak-Oluvere.

Käesoleva aasta aedade teemadeks on “Aed kui kunstiteos” ja “Tervendav aed”. Nagu ka eelmistel aastatel on teemad valitud välja oma ala professionaalide poolt ning silmas on peetud alati eelmise aasta teemasid, et aiad ning disain muutuks iga aasta omanäoliseks. Kokku rajatakse 24. maiks 30 teemaaeda.

Aedu hakatakse Tornide väljakule rajama juba 21. mai varahommikul ning vilgas töö käib kuni 24. mai päevani, et juba õhtul avakontserdil oleks aiad oma esimeses etapis vaadeldavad. Läbi suve saab taas Tallinnas nautida arenevat linna- ja pargiruumi, kus kõik huvilised saavad näha erinevate aednike, kunstnike ja üliõpilaste töid arenemas musta mullaga kaetud platsist fantastiliseks õiemereks, nähes seeläbi teemaaedade arengut elutsükli algusest kuni lõpuni.

Lillefestivali külastab sellel aastal kokku üheksa välisvõistkonda Venemaalt, Ukrainast, Ungarist, Saksamaalt ja Soomest.

Festivali ajaloo jooksul on kokku osa võtnud üle 16-ne välisriigi üle maailma.

Head Uudised GoodNews