1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. 5. Viimsi JazzPopFestil selgusid parimad koorid ja vokaalansamblid
5. Viimsi JazzPopFestil selgusid parimad koorid ja vokaalansamblid

5. Viimsi JazzPopFestil selgusid parimad koorid ja vokaalansamblid

Viimsi
2Loud
Foto: Priit Estna

Eile Viimsi Koolis toimunud 5. Viimsi JazzPopFestil tunnistas žürii parimateks ETV vilistlaskoori, TTÜ Tallinna Kolledži kammerkoori Aktiva, Meero Muusiku Lastekoori ning vokaalansamblid 2Loud ja Mustad Klahvid.

Viienda Viimsi jazz- ja popmuusikafestivali žüriisse kuulusid Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm, muusika- ja vokaalpedagoog Sirje Medell ning koorijuht ja lauluõpetaja Külli Kiivet. „Parimate valimine oli üsna keeruline, eriti vokaalansamblite kategoorias,“ sõnas žüriiliige Külli Kiivet. Vokaalansamblite kategooria III koha pälvis The Fews, I ja II kohta jagasid 2Loud Tallinnast ja Mustad Klahvid Põlvast.

Anne Erm, kes oli festivali žüriis kolmandat korda, sõnas, et osalejate tase on iga aastaga tõusnud. „Suur elamus oli ETV vilistlaskoor, eriti nende esituses kõlanud Rein Rannapi „Raagus sõnad“ Maarja Aarma seades. Suurepärane seade ja vaimustav esitus pakkus ülimat naudingut,“ lisas Erm. ETV vilistlaskoor saavutas A-kategoorias I koha, teise koha preemia anti Tallinna Ülikooli kammerkoorile.

Tulevikukooride kategooria parim oli Meero Muusiku Lastekoor Tallinnast. B-kategooria kooride hulgas saavutas III koha EBSi kammerkoor Tallinnast, II koha Saku segakoor Tuljak ja I preemia sai TTÜ Tallinna Kolledži kammerkoor Aktiva.

Festivali toetasid Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, Lavendel Spa Hotel, Weckman ja Viimsi Keevitus. Festivali korraldas Viimsi Vallavalitsus koostöös Viimsi Kooli ja Georg Otsa nim Tallinna Muusikakooliga.

Head Uudised GoodNews