1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. 60+ festivali konkursi žürii valis „Aastad täis sära ja väärikust“ kandidaatide seast parimad
60+ festivali konkursi žürii valis „Aastad täis sära ja väärikust“ kandidaatide seast parimad

60+ festivali konkursi žürii valis „Aastad täis sära ja väärikust“ kandidaatide seast parimad

tunnustagemSeptembri lõpus koos käinud žürii valis laekunud töödest välja 60+ festivali konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ laureaadid. Laureaadid kuulutatakse välja festivali teisel päeval, 6. oktoobril.

Sel aastal saabus konkursile 38 tööd ja nii palju kandidaate pole varasematel aastatel esitatud. Žürii esimees ja mittetulundusühingu Inkotuba juht Eha Topolev rõõmustas, et konkursitöid tuli väga erinevatelt elualadelt ja pea kõikidest Eesti maakondadest. „Valida oli väga raske, sest tegelikult vääriksid kõik esitatud tööd tunnustamist,“ sõnas Topolev.

Topolev lisas, et rõõmsalt üllatas see, kui palju oli kandidaatide seas seenioreid, kes pärast pensionile jäämist on väga aktiivsed, märkavad oma kogukonnas tähelepanu vajavaid murekohti ja abivajajaid. „Vanas eas ei jää keegi meist hätta, kui meie ümber on nii palju aktiivseid ja empaatilisi inimesi,“ lisas ta.

Kõik konkursitööd on üleval SIIN!

Konkursiga soovitakse tunnustada ettevõtmisi, mis on andnud panuse eakate elu väärikamaks ja säravamaks muutmisel. 2016. aasta konkursi žüriisse kuulusid Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Helmen Kütt, tele- ja raadioajakirjanik Reet Linna, mittetulundusühingu Inkotuba juht Eha Topolev, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla, lastearst ja Tallinna abilinnapea Merike Martinson ning festivali nõunik Iiris Toots.

Konkursi laureaatide tänamine algab festivali teisel päeval, 6. oktoobril kell 11.30. Auhinnad on välja pannud Tallink, SYNLAB, Taastusravi ja hotell Wasa SPA, ajakiri 60+, Inkotuba, Apotheka, Corega ja teised.

Suurim eakatele mõeldud üritus algab Salme kultuurikeskuses juba sel kolmapäeval, 5. oktoobril ja pakub seenioritele nii meelelahutuslikke etteasteid kui palju kasulikke loenguid. Lisaks on võimalik osa võtta messist ja laadast.

Kahepäevast festivali korraldavad ajakiri 60+ ja mittetulundusühing Inkotuba, festivali toetavad Apotheka apteegid, Voltaren, TENA, Tallinna Linnavalitsus, Corega, Hasartmängumaksu Nõukogu, Purina ja Tallink.

Jälgi festivali kohta saabuvaid uudiseid festivali kodulehel ning Facebookis.

Head Uudised GoodNews