1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Aasta põllumees 2016 Lembit Paal pakatab positiivsest energiast
Aasta põllumees 2016 Lembit Paal pakatab positiivsest energiast

Aasta põllumees 2016 Lembit Paal pakatab positiivsest energiast

Foto: Sven Arbet
Foto: Sven Arbet

Eile Riigikogus toimunud Eesti põllumajanduse aastakonverentsil tunnustusega aasta põllumees 2016 pärjatud Lembit Paal juhib põllumajandusettevõtteid Jõgevamaal Pajusis, edendab kogukonnaelu ja harrastab lõõtspillimängu.

Lembit Paal ütles pärast autasustamist Heade Uudiste portaalile, et aasta põllumehe tiitlit omada on suur au.Tegemist on tegevpõllumehe kõrgeima tunnustusega Eestis, mida seni teadaolevalt pälvinud kaheksateist selle tootmisharu ja maaelu kui terviku edendajat.

Paal juhib aktsiaseltsi Pajusi ABF, mis kasvatab tuhandepealist piimakarja, veel tegutsevad tema eestvedamisel ja kaasaaitamisel firmad Pajusi Mahetootmine ja Paalakalda.

lembit-paal-2
Lembit Paal edendab Pajusis ka hobusekasvatust
Foto: Eesti Põllumajandus-ja Kaubanduskoda

„Maaettevõtjal on moraalne kohustus kindlustada paikkonna inimesed tööga ja hoolitseda, et tööd jätkuks aastaringselt,“ ütles ta.

Lembit Paali autasustati aasta põllumehe traditsioonilise tunnustusmeene „Külvaja“ kujuga.

Õnnitlemas olid ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja president Arnold Rüütel.

„Uue riigipea Kersti Kaljulaidi kõnes oli põllumeeste jaoks mitu head ja asjalikku mõtet,“ kiitis Paal Eesti esimest naispresidenti.

Pajusi külaseltsi liikmena lööb Lembit Paal agaralt kaasa kogukonna edendamises, tema hobideks on vanaaegse põllutehnika ja teistegi ajaloohõnguliste esemete kollektsioneerimine ja tutvustamine ning lõõtspillimäng.

„Jõgevamaa põllumehed on uhked, et esmakordselt tuli meie maakonda aasta põllumehe tiitel,“ ütles Jõgevamaa Põllumeeste Liidu juht Raul Soodla.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev nimetas Lembit Paali tõsiseks ja tugeva vaimsusega maameheks, kellest alati kiirgab positiivset energiat.

Aasta põllumehe valimist korraldab Eesti Põllumajanduskaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste Keskliit koos oma koostööpartneritega.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews