1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Aasta suurpere tiitlile esitati kandaate rohkem kui eales varem
Aasta suurpere tiitlile esitati kandaate rohkem kui eales varem

Aasta suurpere tiitlile esitati kandaate rohkem kui eales varem

Foto allikas: lasterikkad.ee
Foto allikas: lasterikkad.ee

Eesti Lasterikaste Perede Liidule (ELPL) esitati 25 tubli suurpere kandidatuur, kellest üks saab tiitli „Aasta suurpere 2015“. Tänavu esitati kandidaate ligi kaks korda rohkem kui mullu. Aasta suurpere valimisel said osaleda kõik perekonnad, kus on kasvamas neli või rohkem last ning kes paistavad silma oma pereväärtuste hoidmisega, olles eeskujuks ka teistele.

„Päris sageli jääb eestlasest mulje kui omaette hoidvast inimesest, kes ei  tunne naabri elu vastu suuremat huvi ega taha, et ka tema enda elu-olu kelleski kolmandas huvi ärataks. Lugedes aga nende perekondade lugusid, kelle kandidatuurid meie liidule esitati, läks südame alt väga soojaks, kuna esitajad olid peamiselt sõbrad, tuttavad või naabrid, kes võtsid vaevaks panna kirja selle, mida nad antud pere puhul tähtsaks pidasid ning miks just nende soovitatud perekond peaks olema „Aasta suurpere 2015“,“ rääkis ELPLi president Aage Õunap.

„Kõige rohkem esitati kandidaate Lõuna-Eesti maakondadest, Lääne-Virumaalt ning Harjumaalt. Kandidaatide hulgas on nii Eesti kui ka Vene perekonnad.  Viimase üle on liidul hea meel – tahame, et meie tegevus ja sõnumid jõuaksid kõigi Eestis elavate suurte perekondandeni hoolimata nende rahvusest,“ sõnas Aage Õunap. „Kui nüüd teha kokkuvõte sellest, milline on üks keskmine vahva suurpere, kelle kandidatuur meile esitati, siis lühike kirjeldus kõlaks umbes nii: peres kasvab keskmiselt 5 last vanuses 18 kuni 1 aasta, elukoht on maal ning ema ja isa tegelevad haridus – või põllumajandusvaldkonnas. Oma naabrite-sõprade jaoks on nad kokkuhoidev ja armastav pere, kus üldjuhul lapsevanemad panustavad vabatahtlikult ka kogukonna tegemistesse.“

Tiitel „Aasta suurpere 2015“ ja sellega kaasnev rahaline preemia Bigbankilt summas 2000 eurot antakse võitjale üle 23. mail toimuval traditsioonilisel Suurperepäeval Tallinna Loomaaias.

Juba 11. korda toimuva Suurperepäeva patroon on Urmas Vaino ning toetajad Bigbank AS, Tallinna Loomaaed, Tallinna Linnavalitsus ja paljud teised ettevõtted.

Head Uudised GoodNews