1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ABI SAI METSA EKSINUD MEES! Ida prefektuuri patrullpolitseinikud aitasid metsa eksinud meest
ABI SAI METSA EKSINUD MEES! Ida prefektuuri patrullpolitseinikud aitasid metsa eksinud meest

ABI SAI METSA EKSINUD MEES! Ida prefektuuri patrullpolitseinikud aitasid metsa eksinud meest

Politsei (2)Eesti metsad meelitavad pärast vihmast ilma taas rohkelt seenelisi, täna vajas abi tagasitee leidmisel Tudulinna kandis metsa seeni korjama läinud ja ära eksinud 63-aastane mees.

Eile kella 14 paiku sai politsei kõne Narva elanikult, kes läks Tudulinna aleviku lähistel metsa, ent ei suutnud omal käel enam sealt välja tulla. Mees suutis kirjeldada, kus kandis ta viibib, kohal tulnud patrullpolitseinikud lasid kohale jõudes politseiauto sireeni, mille abil suutis mees õige suuna leida. Juba kell 15.50 leidsid politseinikud seenelise üles.

Mehe terviseseisund oli hea ja arstiabi ta ei vajanud.

„Antud juhtum on hea näide, kuidas peab tegutsema, kui olete metsas ära eksinud,“ rääkis Ida prefektuuri teabebüroo juht, politseikapten Agur Tehver. „Nii pea, kui inimene mõistis, et ei suuda iseseisvalt leida teed tagasi, helistas ta Häirekeskuse lühinumbrile 112. Mehel oli kaasas täis laetud akuga mobiiltelefon ning ta palus abi viivitamatult. See oli õige tegu, sest just nii saab patrull koheselt otsinguid alustada ning võimalused inimest kiiresti ja tervena üles leida on palju suuremad. Abi kutsumist ei tasu ei mingil juhul häbeneda, selleks me töötamegi, et aidata.“

Ida prefektuuri teabebüroo juht soovitab metsa minnes võtta kindlasti kaasa laetud mobiiltelefon, joogivesi, samuti ka kerge eine, nt šokolaad, ja ravimeid ning, kui on olemas, ka GPS-seade või kompass.

„Kindlasti öelge enne metsa minekut oma lähedastele, tuttavatele või sõpradele, kuhu te kavatsete minna, võimalusel võtke kedagi seltsiks kaasa, nii on lihtsam teineteisel silma peal hoida ja vajadusel ka aidata,“ rääkis Tehver.

Samuti tuleks selga panna ilmale vastavad, soovitavalt erksavärvilised riided, ning jalatsid, mis kaitsevad nii niiskuse kui ka võimalike rästikuhammustuste eest.

Head Uudised GoodNews