1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Ado Vabbe nimelise kunstipreemia sai skulptor Eike Eplik
Ado Vabbe nimelise kunstipreemia sai skulptor Eike Eplik

Ado Vabbe nimelise kunstipreemia sai skulptor Eike Eplik

21. detsembril andsid Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu Kultuurkapital juhataja Kristjan Silm Tartu kunsti aastanäituse avamisel üle Ado Vabbe nimelise kunstipreemia skulptor Eike Eplikule silmapaistva tegevuse eest kunstnikuna ja kõrgetasemelise isikunäituse “Loomulik” eest.

Eike Eplik on õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias skulptuuri. Alates 2010. aastast on ta nii Tallinnas kui Tartus esinenud isikunäitustega ning sai 2012. aastal ka kaasaegse kunsti festivali ART IST KUKU NU UT noore kunstniku produktsioonipreemia KUKU NUNNU.

Eplik on üks aktiivsemalt näituseid tegevaid kunstnikke ja skulptoreid Tartus: 2017. aastal toimus tema isikunäitus „Ilu salong” Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis, 2018. aastal isikunäitus „Loomulik” Tallinnas Hobusepea galeriis ning praegugi veel on avatud ühisnäitus „Õhtu varjus” koos Imat Suumanniga Tallinna Kunstihoone galeriis. Kuigi Epliku stiil on väga selgelt eristatava joonega, suudab tema loodav muinasjutuline ja äraspidine reaalsus alati üllatada.

Preemia saaja otsustas 7-liikmeline komisjon: Tartu Kunstnike Liidu esindaja, komisjoni esimees Meiu Münt, Tartu Linnavalitsuse esindaja Marleen Viidul, Tartu Kunstnike Liidu esindaja Reet Mark, Tartu Kunstimuuseumi esindaja Hanna-Liis Kont, Kõrgem Kunstikool Pallas esindaja Anne Rudanovski, TÜ Viljandi kultuuriakadeemia kunstide keskuse esindaja Veiko Klemmer ja Tartu Kultuurkapitali esindaja Lemmit Kaplinski.

Ado Vabbe nimeline kunstipreemia on alates 1997. aastast Tartu linna ja Tartu Kultuurkapitali koostöös välja antav Tartu linna tunnustus visuaalse kunsti valdkonnas tegutsevale isikule või isikute rühmale, kelle loometöö on tähelepanuväärsel määral rikastanud Tartu kunstielu. Preemia määratakse kunstnikule, kunstiteadlasele või kuraatorile või nende rühmale eelnenud aastal valminud või esmakordselt avalikkusele esitletud professionaalselt kõrgetasemelise teose, teoste seeria, monograafia või kunstiprojekti eest.

Head Uudised GoodNews