1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Aeg on sulelised talvesõbrad kirja panna
Aeg on sulelised talvesõbrad kirja panna

Aeg on sulelised talvesõbrad kirja panna

linnukeReedest pühapäevani ehk 23.-25. jaanuaril toimub Eesti ornitoloogiaühingu eestvedamisel järjekordne talvine aialinnuvaatlus. Osalemine on sama lihtne kui viiel eelmisel aastal: leia endale sobiv vaatluskoht koduaias või pargis (soovitavalt lindude toitmiskoha läheduses), pane enda valitud tunni jooksul kirja kõik kohatud linnuliigid ning igal liigil vaid suurim korraga kohatud isendite arv.

Vaatlused saab edastada 1. veebruarini elektroonilise ankeedi kaudu aialinnuvaatluse kodulehel või posti teel. Kodulehekülge soovitatakse külastada juba enne vaatlema asumist. Seal saab tutvuda enam levinud ja ka raskesti määratavate aialindudega ningvälja trükkida lindude ülesmärkimist hõlbustava spetsiaalse piltidega ankeedi, mida on hea anda ka neile tuttavatele, kes eelistavad tulemusi saata posti teel. Kodulehel on kokkuvõtted ka eelnevate aastate tulemustest.
Eelmisel aastal osales talvisel aialinnuvaatlusel juba 3450 inimest ning seda ettevõtmist on tunnustatud ka Eesti aasta keskkonnateo tiitliga.

Head Uudised GoodNews