1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AHHAA ja Energia Avastuskeskus tulevad suveks Tallinki laevadele
AHHAA ja Energia Avastuskeskus tulevad suveks Tallinki laevadele

AHHAA ja Energia Avastuskeskus tulevad suveks Tallinki laevadele

Energia avastuskeskus
Foto: Energia avastuskeskus

Sel suvel pakuvad Teaduskeskus AHHAA Tartust ning Energia Avastuskeskus Tallinnast Tallinki laevadel Victoria I ja Romantika konverentsikeskustes kõigile suurtele ja väikestele reisijatele avastamis- ja nuputamisrõõmu.

Alates laupäevast, 13. juunist saavad Tallinna ja Stockholmi liini reisijad kruiisilaeval Victoria I külastada imelist AHHAA minimaailma, kus tegevust jätkub nii päris väikestele kui ka suurematele külastajatele. Teadushuvilised saavad ise laineid tekitada ning uudistada ennast läbi luukerekaamera, ja lõbusate kõverpeeglite. Lisaks saab näitusel teha põnevaid erivärvilisi varje ning katsetada, kuidas töötavad plasmapallid, naelavoodi, interaktiivne liivakast ning teised eksponaadid. Külalised saavad ka AHHAA roboti Oskariga juttu ajada. Kohapeal jagab selgitusi AHHAA teaduskeskuse giid.

Esmaspäevast, 22. juunist avatakse Romantika pardal Energia Avastuskeskus, kus samuti ootamas põnevad eksponaadid. Lapsed saavad vaadata põhjata auku, tatsata muusikapõrandal ning ammutada teadmisi merel reisimisest. “Meie väike näitus aitab peredel merereisi ajal koos avastada nii, et nad ei saa arugi, et nad seda külastades ka õpivad. Avastuskeskuse ülesanne ongi teha keeruline lihtsaks ning teadus põnevaks,” ütles Energia Avastuskeskuse juhataja Kertu Saks.

Tallinki pardaturundusjuhi Martina Mamontovi sõnul on õppimise, nuputamise ja teadusega seotud näitused ja töötoad väga oluliseks täienduseks suurematele lastekeskusele, mis suveks Tallinki laevadel avatakse. „Reisi üheks osaks võiks ju alati olla võimalus õppida, näha ja kogeda midagi uut. Need sisukad väljapanekud annavad selleks võimaluse väga mängulisel ja kaasakiskuval moel“, märkis Mamontov.

AHHAA teadustuba saab külastada Victoria I konverentsikeskuses 6. tekil kuni augustikuu lõpuni. Romantikal asub Energia Avastuskeskus 9. tekil konverentsikeskuses ja jääb avatuks kuni 17. augustini.

Teadustoad on kõigile laevareisijatele tasuta ning on avatud iga päev Tallinn-Stockholmi suunal hommikuti kell 9-11 ja õhtuti kell 17-23 ning Stockholmi-Tallinna suunal hommikuti kell 9-10 hommikul ja õhtuti kell 17-23.

Tallinki kruiisilaevad Victoria I ja Romantika seilavad Tallinn-Stockholmi regulaarliinil ning liinil toimuvad väljumised igal õhtul kell 18.00 Tallinnast ning 17.45 (Rootsi aja järgi) Stockholmist. Tegu on sõsarlaevadega, mis võtavad korraga peale kuni 2500 reisijat ja üle 1000 liinimeetri reisijate sõidukeid ja kaubaautosid. Laevades on mitmeid erinevaid restorane, laste mänguala, showbaar, kus toimuvad igaõhtused etendused, mitmed poed ning muidugi suur valik erineva klassi kajuteid.

Head Uudised GoodNews