1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AHHAA suvine külastajate arv ületas kõik rekordid
AHHAA suvine külastajate arv ületas kõik rekordid

AHHAA suvine külastajate arv ületas kõik rekordid

Foto: AHHAA
Foto: AHHAA

Tänavu suvel väisas Teaduskeskust AHHAA kokku ligi 65 000 inimest, mis on seni läbi aegade kõige suurem külastajate arv. Ligi 50 protsenti külastajatest moodustavad mitte-eestlased.

Juhatuse liikme Pilvi Kolgi sõnul on seda numbrit uhke vaadata, sest kui teaduskeskust ehitama hakati, arvestati aastas vaid 100 000 külastajaga.

„Need numbrid on peamiselt tekkinud välismaalt pärit külastajate arvelt. Tänu EAS-ile saime käia lähivälismaal rääkimas oma keskusest ja Tartust. Need käigud tõid meile külastajaid, kellega me alguses ei osanudki arvestada,“ ütles Kolk.

„Me eristume teistest Eesti turismiasutustest selle poolest, et meil on majas kõik tekstid neljas keeles – vene, inglise, läti ja eesti ning seda mitte infona, vaid meil on programmid ka nendes neljas keeles. Teist sellist läti keelset täisprogrammi Eestist naljalt ei leia,“ lisas ta.

Kolk märkis, et juba täna on välismaiste külastajate arv ligi 50 protsenti. „Protsentuaalselt on 48 protsenti meie külastajatest väljastpoolt Eestit. Pooled neist on lätlased, 19 protsenti venelased ja viis protsenti muust rahvusest,“ rääkis Kolk.

Tänavu suvel külastas AHHAA Teaduskeskust juunis 19 900, juulis 21 350 ja augustis 23 600 inimest.

Eelmisel aastal külastas AHHAA Teaduskeskust ligi 200 000 külastajat. Kui lisada siia juurde kõik tegevused, mida teaduskeskus väljaspool maja korraldab, siis on see number üle veerand miljoni.

Head Uudised GoodNews