1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ai Weiwei: ei ühtegi vabandust
Ai Weiwei: ei ühtegi vabandust

Ai Weiwei: ei ühtegi vabandust

“Ai Weiwei: ei ühtegi vabandust” on esimene täispikk dokumentaalfilm rahvusvaheliselt tunnustatud Hiina kunstnikust ja aktivistist, kes tänu julgetele ja ambitsioonikatele töödele, mida on esitletud tähtsaimates kunstimekades üle maailma, on saavutanud prominentseima Hiina teisitimõtleja staatuse.

Noor režissöör Alison Klayman on saanud oma portreteeritava näol väga keerulise pähkli, mille koor vaatajaile avada. Debüütlavastaja on ülesandega väga hästi toime tulnud, suurepärase peakangelase abiga muidugi, kes on avanud kaheks aastaks uksed oma igapäevaellu.

Film on täis Ai Weiwei justkui chan-budistlikult vahetuid mõtteid, järjekordsete suurnäituste ettevalmistusi ja keerulisi suhteid nii Hiina ametivõimude kui ka oma perekonnaga. Ai Weiwei on mees, kes tajub oma tuntust ning seetõttu saab lubada endale keskmisest väljakutsuvamat käitumist, mis annab talle teatavat toetust ja kaitset. Kuid ka sellest pole lõpuni abi.
Filmi juhatab sisse Hanno Soans  Kumus kolmapäeval 23.01 Kell 18.00Maailma suurima riigi, modernse Hiina tuntuim nägu Ai Weiwei on selle suurepäraselt õnnestunud ja aasta ühe põnevama dokfilmi keskmeks, ning see peaks huvi äratama nii kunstisõprade kui ka maailma inimõiguste eest muretsevate inimeste hulgas.

Režissöör: Alison Klayman
Riik: USA
Aasta: 2012
Kestus: 91′
Keel: Inglise ja mandarini keeles

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/0MYFOzP6Xns”]

Head Uudised GoodNews