1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AIAKONTSERDID I Tõnis Liinat: haarad härjal sarvist, hakkad tasapisi tegema, pakud rõõmu ja elamusi väga paljudele inimestele
AIAKONTSERDID I Tõnis Liinat: haarad härjal sarvist, hakkad tasapisi tegema, pakud rõõmu ja elamusi väga paljudele inimestele

AIAKONTSERDID I Tõnis Liinat: haarad härjal sarvist, hakkad tasapisi tegema, pakud rõõmu ja elamusi väga paljudele inimestele

Pirita-Kosel toimuvatel aiakontsertidel kuuleb nii rokki, džässi, klassikat, lõõtsamuusikat kui ka svingi. Kokku peetakse Kullese 5 koduaias suvekuudel 13 muusikaõhtut.

Pirita Kontsertide sarja avasid juuni algul kitarrilegendid Jaanus Nõgisto (Ruja) ja Tõnu Timm (Jäääär) ning eilsel kontserdil pakkus võimsa muusikaelamuse Boogie Company. Kava oli vahelduvalt eesti- ja ingliskeelne ning kõlas ka Boogie Company omalooming. Kes soovis, võis tantsida, ja soovijaid jagus.
“Kullese 5 aiakontsertide käimalükkaja ja eestvedaja on Pirita kogukonnaaktivist Aivar Nurmik. Ettevõtmine on üks väga lahe näide selle kohta, et kui haarad härjal sarvist, hakkad tasapisi tegema, pakud rõõmu ja elamusi väga paljudele inimestele,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta märkis, et kui eelmisel suvel oli justkui sissetöötamise aeg, siis selle suve esimesed kontserdid on Aivar Nurmiku koduaeda meelitanud arvuka publiku. “Kord nädalas kolmapäevaõhtuti toimuvate kontsertide muusikavalik on lai ning igaüks peaks leidma sobiliku oma maitsele. Mõnusaid muusikaõhtuid jagub kuni augustikuu lõpuni,” lisas linnaosavanem.

Järgmisel kolmapäeval, 17. juunil kell 19 on Kullese 5 hoovi lava armastatud muusiku Bonzo päralt. Jaanipäeval, 24. juunil tuleb esinema Eesti gypsy-džässi lipulaev Titoks Gypsy Jazz trio, juulikuu kontserdid avab muusik Henn Rebane kavaga “Henn Rebane ja imeline akordion”. Veel on esinema oodata ansamblit Beati Mandolini, Anna Curly Bandi, akordioniklubi Amulett, Peeter Kaljumäed ja Kelli Uustanit, lõõtsamehi Martin Müllerit ja Asso Inti. Džässisõprade rõõmuks on augustis kavas džässikolmapäev, kus esinevad Ivi Rausi, Jaan Jaanson ja Ara Yaralyan ning augustikuu sumedas suveõhtus kõlavad ka prantsuse šansoonid Erkki Otsmani esituses. 26. augustil lõpetavad aiakontsertide sarja muusikud Airi Allvee ja Ivar Kannelmäe.

Aiakontserdid Pirita-Kosel Kullese 5 algavad kolmapäeviti kell 19. Kontserdid kestavad umbes kaks tundi ja sissepääs on tasuta. Kontserdikulu aitab katta vabatahtlik annetus.

Head Uudised GoodNews