1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AITA, KUI SAAD! Indias vangistatud laevakaitsjad ootavad kaasmaalastelt tuge
AITA, KUI SAAD! Indias vangistatud laevakaitsjad ootavad kaasmaalastelt tuge

AITA, KUI SAAD! Indias vangistatud laevakaitsjad ootavad kaasmaalastelt tuge

aita kui saadAlanud aastal vapustas eestimaalasi teade, et Indias kinni peetud Eesti laevakaitsjatele määrati reaalne viieaastane vanglakaristus.

Laskumata sellesse, milline on tegelikult Indias Tamil Nadu vetes juhtunu tagapõhi, peaks kogu Eesti ühiskond mõistma, et jõukohast abi kõigilt heasoovlikelt inimestelt vajavad nii enam kui kaks aastat võõral maal võõraste keskel viibivad mehed kui ka nende Eestis elavad lähedased.

Ühe isa pöördumine

“Mul jäid koju abikaasa ja tütar, keda ma pole näinud rohkem kui kaks aastat. Viimasel ajal on abikaasa tervis tõsiselt halvenenud, teismeline tütar vajab kasvatamist ja isaga suhtlemist. Pere elab mu vanaema ja poemüüjast abikaasa pisikesest tulust,” kirjutab üks laevakaitsjatest Dmitri Pappel Facebooki vahendusel. “Minu lähedaste õlgadele jäi ka kinnisvaralaen, aga pere proovib sellest hoolimata saata Indiasse veel natuke raha toidu jaoks. Uus õppeaasta on alanud, juba kolmas aasta, kus mul ei ole võimalust saata oma tütart ise kooli. Mul on raske ette kujutada, kuidas leiti raha koolitarvete ja muu sellise tarvis. Ma olen terve ja töökas, ei joo, ega suitseta, olen valmis töötama, aga mul ei ole siin sellist õigust ja pole ka võimalust tulla tagasi Eestisse. Pole selge, millal ma näen uuesti oma abikaasat ja ema, tahaksin uskuda, et minu lähedastel on piisavalt jõudu kõik see üle elada ning tahan uskuda, et selles maailmas on veel häid abivalmis inimesi.”

Martin Tõnumaa

Kampaania “Eesti mehed Indiast koju!”

Heategevuskampaania eesmärgiks on juhtida Eesti ühiskonna tähelepanu Indias laevakaitsjate juhtumiga hätta sattunud turvatöötajate probleemidele. India Tamil Nadu osariigi politsei eriosakond on turvateenuse baaslaeva MV Seaman Guard Ohio meeskonda, kellest 14 on Eesti kodanikud, süüdistanud illegaalselt subsideeritud kütuse tankimises ja laeval viibinud turvameeskonda relvaseaduse rikkumises ning nüüd on see ka kohtulikult paika pandud. Majanduslikust küljest on juhtumi osalised üsna kehvas olukorras, ettevõte Advanfort Company, kelle lepingulised töötajad nad olid, ei toeta neid enam alates 2014. aasta suvest. Piiratud abi annab jätkuvalt Eesti Välisministeerium laenu vormis, millest loomulikult ei piisa ning lähedased peavad lisaks igakuiselt toetama. Igaühel nendest on täna võlg ainult ministeeriumi ees 4000-7000 euro ulatuses.
aita kui saad2

Kindlasti kõige valusam on süüdimõistetud meestel mõelda siia jäänud peredele, kus lapsed ja naised peavad isa ja abikaasata hakkama saama, samuti ei saa mööda minna lähedaste tervisehädadest.

Eesti meremehed on endiselt Indias hädas. MTÜ Mehed Indiast Koju pangakonto: EE931010220232977221 (SEB). Isegi mõni eurot loeb. Meid on palju ja kokku teeb see lõpuks arvestatava summa!

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews