1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Aita tuua koolidesse õpetajatööst huvitatud noori!
Aita tuua koolidesse õpetajatööst huvitatud noori!

Aita tuua koolidesse õpetajatööst huvitatud noori!

1428611_89419299Sihtasutus Noored Kooli ootab võimekaid ja motiveeritud inimesi kandideerima enesetäiendusprogrammi ja alustama sügisest õpetajatööd mõnes Eestimaa koolis – kandideerimise tähtaeg on 8. märts.

Noored Kooli kaheaastane programm pakub osalejale mahukat enesetäiendust erinevate õpetaja- ja juhtimiskoolituste kaudu ning läbi praktilise õpetamise ja juhtimisoskuse rakendamise koolis õpetajana töötades.

“Sellel aastal püüab Noored Kooli oma programmi kaasata varasemast veel rohkem mehi, reaal- ja loodusainete spetsialiste ning venekeelse kogukonna esindajaid,” rääkis sihtasutuse Noored Kooli tegevjuht Kristi Klaasmägi.

“Sügisese kandideerimisvooru tulemusena oleme põhjaliku valikuprotsessi järel teinud ettepaneku  programmiga liituda juba kümmekonnale noorele, kellest pooled on mehed. Esmaspäeval käivitunud kandideerimisvoorust liitub nende osalejatega veel umbes viisteist võimekat ja tegusat inimest, kes juba sügisest oma panusega Eesti hariduse arengule kaasa aitama hakkavad,“ täiendas Klaasmägi.

Väljavalitud osalejad läbivad suvel intensiivse ettevalmistuskoolituse ning alustavad koolides tööd 2015. aasta septembris. Programmis osalejad töötavad vähemalt kaks aastat koolis, kus nad mõjutavad otseselt iga oma õpilase arengut. Noored Kooli on seadnud oma prioriteediks, et igal aastal jõuaks järjest rohkem osalejad õpetajana oma panust andma Ida-Virumaa koolidesse.

„Noored Kooli programmi kandideerimine on värskete ülikoolilõpetajate ja uut karjääri otsivate noorte professionaalide hulgas juba kaheksa aastat väga populaarne olnud,” rääkis  Noored Kooli nõukogu esimees ja Swedbanki Balti panganduse juht Priit Perens. „Loodan, et see on nii ka tänavu. Ise näen Noored Kooli programmis osalemises kahte külge. Ühelt poolt pakub see võimalust saada väga arendavaid kogemusi – kes saab hakkama kooliklassi ees, saab hakkama igal pool. Teisalt räägib iga Noored Kooli õpetaja kaasa mitte ainult oma õpilaste arendamises, vaid aitab kaasa ka Eesti ühiskonna ja haridussüsteemi arengule,” lisas Perens.

Senise tegevusaja jooksul on Noored Kooli viinud Eesti koolidesse 108 noort inimest erinevatelt elualadelt. Paljud neist tegutsevad praeguseni Eesti koolihariduse edendamise nimel, paljud on aga tegusate liidritena leidnud karjäärivõimalusi teistel elualadel. Noored Kooli annab võimaluse ennast proovile panna täiesti uues rollis.

Sihtasutus Noored Kooli on ellu kutsutud 2006. aastal Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki poolt, et tuua Eesti haridusse mitmekülgse taustaga võimekaid ja motiveeritud inimesi, kes töötavad selle nimel, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse.

Toeta Noored Kooli läbi Swedbanki annetuskeskkonna „Ma armastan aidata” ja aita tuua häid inimesi kooli.

Head Uudised GoodNews