1. Avaleht
  2. Kunst
  3. AITAN LAPSI KUNSTI JUURDE! Viis muuseumi võõrustavad kogu Eesti abiga koolilapsi
AITAN LAPSI KUNSTI JUURDE! Viis muuseumi võõrustavad kogu Eesti abiga koolilapsi

AITAN LAPSI KUNSTI JUURDE! Viis muuseumi võõrustavad kogu Eesti abiga koolilapsi

AitanLapsi_logoTeate, milleks on taaraautomaadil naerunäoline annetusnupp? Sellele kahel korral vajutades saab makstava pandiraha heategevusse suunata — nimelt rahastatakse saadud toetusega Eesti koolilaste muuseumiretki ja mitmeid teisi projekte.

“Aitan lapsi kunsti juurde” on heategevusfondi Aitan Lapsi uus projekt koostöös Eesti Kunstimuuseumiga, mille kaudu me võimaldame üheskoos võimalikult paljudel koolilastel osaleda Eesti Kunstimuuseumi muuseumitundides.

Projekt “Aitan lapsi kunsti juurde” saab võimalikuks tänu taarakogumispunktides kogutud annetustele ning sponsoritele. Kogu annetatud raha läheb laste muuseumikülastuste tarbeks.

Iga selline külastus Eesti Kunstimuuseumi muuseumitesse toimub spetsiaalse muuseumitunni raames. Käelist tegevust sisaldavad tunnid on interaktiivsed ning heaks täienduseks kooli kunstiajaloo tundidele. Eesti Kunstimuuseumi muuseumitunnid pakuvad avastamis- ja kaasamõtlemisrõõmu igas vanuses õpilastele, olles ka suurepäraseks keelekümbluse võimaluseks. Muuseumitunde juhendavad muuseumipedagoogid või selleks koolitatud inimesed ning need on koostatud vastavalt laste vanusele. Muuseumitundide tavapärane kestus on 60–90 minutit. Mitmeid programme saadab ka loovtöö.

Mida muuseumis saab teha? Projekt „Aitan lapsi kunsti juurde” toimub Eesti Kunstimuuseumi viies muuseumis: Kumu ja Kadrioru kunstimuuseumi ning Mikkeli, Adamson-Ericu ja Niguliste muuseumis. Viiel muuseumil on kokku 16 erinevat muuseumitundi, mille hulgast saab taotleja teha valiku.

Täpsemalt loe SIIT!

Head Uudised GoodNews