1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Ajakiri Golf: Rita Rätsepp: oluline on olla hetkes ja anda endast parim
Ajakiri Golf: Rita Rätsepp: oluline on olla hetkes ja anda endast parim

Ajakiri Golf: Rita Rätsepp: oluline on olla hetkes ja anda endast parim

Foto: Matti Paglant

Intervjueeris Mari Suursalu

Kui kaua oled golfi mänginud? Milliseid teisi spordialasid harrastanud?

Tegin green card’i 1994. aasta suvel ja mängima hakkasin aasta hiljem. Seega olen golfi mänginud sellest ajast saadik, kui Eesti esimene väljak, Niitvälja, täisväljakuna avati.

Spordiga olen tegelenud vahelduva intensiivsusega lapsest saati. Kooli ajal jooksin pikki distanse, suusatasin ja mingi aeg käisin ujumas. Tallinnasse õppima tulles tulid minu ellu aeroobika ja jõusaal. Siis mängisin pikka aega tennist, aga nüüd pole selleks kahjuks enam aega. Mõnikord harva käin siiski palli toksimas.

Hetkel käin mitmes erinevas rühmatreeningutes Arigato spordiklubis ja värskes õhus teen kiirkõndi või jooksen. Talvel lisanduvad veel murdmaaja mäesuusatamine.

Mille poolest on golf kergem ja mille poolest raskem, võrreldes teiste spordialadega?

Golf tundus esmapilgul televiisorist vaadatuna ja reisidel nähtuna selline rahulik ja samas sihipärane lihtne jalutuskäik kaunis looduses. Arvasin, et minule kui sportlikule inimesele ei paku see ala mingit füüsilist koormust, et on lihtsalt ilus ja mõnus vabas õhus viibimise võimalus. See arvamus muutus kohe, kui ise reaalselt mängima hakkasin. Raskeks teeb selle spordiala eriline keskendumine.

Kui oleksin nooremana golfiga alustanud, siis ma ilmselt elakski golfiväljakul…

Edasi loe ajakirjast Golf!

Kus on ajakiri Golf müügil? VAATA SIIT!
Külasta ka ajakirja Golf Facebooki!
Ajakiri Golf Twitteris!

Head Uudised GoodNews