1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ajaleht Pealinn: Tallinn andis õpilastele preemia idee eest toota alkovaba stiilset noortejooki
Ajaleht Pealinn: Tallinn andis õpilastele preemia idee eest toota alkovaba stiilset noortejooki

Ajaleht Pealinn: Tallinn andis õpilastele preemia idee eest toota alkovaba stiilset noortejooki

Foto: Pealinn
Foto: Pealinn

“Meie eesmärk oli tulla välja millegi uudse ja põnevaga, et proovida noorte harjumusi muuta,” ütles Vanalinna hariduskolleegiumi õpilane Karl Markus Antson.

“Mõte sai alguse meist endist,” ütles Antson. “Meeskonnaliikmed on kõik kooliealised noored ning nii nagu teisedki meievanused, armastame ka meie sõpradega koos käia ning mõnusalt aega veeta. Paljude noorte hulgas on aga sõpradega koos ajaveetmisel alkohol üsna tavaline kaaslane. Vaatamata sellele, et see ei ole legaalne, juuakse ikka ka alkoholi. Kuna me ise aga alkoholi ei tarbi, on pidudel alati probleem, et polegi midagi juua. Vähemalt midagi sellist, mis oleks stiilne ja äge ka alkoholipudelite kõrval. Kui peol limonaadi või mahla jood, ei saa sa terve õhtu rahu, ja ausalt, eks see ole suhteliselt nõme ka. Meie eesmärk oli välja tulla millegi uudse ja põnevaga, et proovida noorte harjumusi muuta millegagi, mis pakuks alkoholile stiilset alternatiivi.”

Noored loodavad, et selline jook annab noortele valikuvõimalust ja aitab vähendada noorte ja ka täiskasvanute alkoholi liigtarbimist.

“Kutsume oma loodud joogiideed Passion Dringiks, sest usume, et kirg on see, mis ühendab,” ütles Karl Markus. “Loodame, et hea maitsega, alkoholivaba ja stiilses pudelis jook saab noorte seas populaarseks ning sellest kujuneb pidudel nö must-have jook. Kuigi joogi sihtrühm on noored, sobiks see ka täiskasvanutel mõnele koosviibimisele kaasa haarata.”

Uus jook tuleb tervislik. “Tegemist on mahlal baseeruva kergelt gaseeritud joogiga klaaspudelis,” märkis Karl Markus, kes ise peab tervislikest eluviisidest väga lugu. “Sport on meile kõigile elustiiliks saanud juba väiksest peale.”

Idee toota stiilselt pakendatud tervislikku ja alkoholivaba jookide seeriat tõi õpilaste meeskonnale Passion Group koosseisus Karl Markus Antson, Joel Markus Antson, Karel Lukki ja Siim Pesor mai keskel linna eripreemia “Parim Tallinna Start-up 2014”.

Tallinna koolinoorte parim start-up ehk alustav firma valiti ettevõtluskonkursi ENTRUM raames. Uus menujoogi idee leidis ka eakaaslaste poolehoiu, mida tõendab Entrum konkursi rahvalemmiku hääletuse teine koht.

Allikas: Pealinn

Head Uudised GoodNews