1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Alates 28. oktoobrist saab Tallinnas tasuta rongiga sõita
Alates 28. oktoobrist saab Tallinnas tasuta rongiga sõita

Alates 28. oktoobrist saab Tallinnas tasuta rongiga sõita

Tallinna linn ja Elron sõlmisid koostööleppe, mille alusel katab linn alates 28. oktoobrist rahvastikuregistrijärgsete tallinlaste tehtavate rongisõitude maksumuse Tallinna piires.

Tasuta sõidu õigus on kehtestatud isikutele, kes on rahvastikuregistrijärgsed tallinlased ja esitavad Elroni klienditeenindajale isikustatud ühiskaardi koos isikut tõendava dokumendiga, selgub Tallinna linnavalitsuse teatest.

Soodustus kehtib läänesuunal Tallinn-Laagri ja idasuunal Tallinn-Vesse lõigul. Rongi sisenedes tuleb klienditeenindajale esitada ühiskaart ning öelda oma sõidu sihtkoht. Klienditeenindaja valideerib reisi piletimüügiseadmega. Isikute puhul, kes sõidavad Tallinnast kaugemale, hüvitab linn vaid Tallinna tsooni maksumuse.

“Paralleelselt kulgevatel bussi- ja rongiliinidel ei ole mõistlik omavahel konkureerida. Täna võib täheldada, et paljud rongikasutajad istuvad linna piiril ümber bussiliinidele, millega kaasneb vajadus busside veomahtu suurendada. Rongiliinide veovõime ärakasutamine linnasisestes liikumistes aitab ressursse otstarbekamalt kasutada,” ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

“Elron peab väga tähtsaks, et igal pool Eestis oleks bussi- ja rongitransport kui üks tervik,” sõnas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. Tema sõnul aitavad sellised lahendused veelgi populariseerida ühistranspordi kasutamist ning loovad töötavaid alternatiive autokasutamise kõrvale.

Tallinn võtab endale lepinguga kohustuse kompenseerida linnaeelarvest Elronile tallinlaste tasuta sõidust saamata jääva tulu.

Lepingu kohaselt on see summa 375 000 eurot, millest tänavu kantakse üle 75 000 eurot.

Lepingu esialgne lõpptähtaeg on 31. detsember 2014.

Head Uudised GoodNews