1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Algab Eesti parlamendi 95. aastapäeva tähistav filmikonkurss
Algab Eesti parlamendi 95. aastapäeva tähistav filmikonkurss

Algab Eesti parlamendi 95. aastapäeva tähistav filmikonkurss

Algab Eesti parlamendi 95. aastapäeva tähistav filmikonkurssRiigikogu kantselei koostöös Kinobussi Koolifilmi projektiga kuulutab õpilastele välja filmikonkursi „Vabadus otsustada“.

Koolifilmi konkurss kestab 20. märtsini ja osaleda saab kahes kategoorias: 8.-9. klassid ja 10.-12. klassid. Parimate väljaselgitamise kriteeriumiteks on loovus, loo jutustamise oskus, kunstiline ambitsioon ja tehniline teostus. Filmid võivad olla kuni 10 minuti pikkused. Töid hindab Eesti filmiasjatundjatest ja parlamendi esindajatest koosnev žürii. Kolmele paremale filmile mõlemas vanusekategoorias paneb Riigikogu kantselei välja auhinnad. Valminud filme esitletakse 22. aprillil Riigikogu lahtiste uste päeval ja saab vaadata ka Riigikogu veebilehel.

Riigikogu Kantselei direktor Maria Alajõe sõnul kutsutakse konkursiga noori kaasa mõtlema oma riigi käekäigu kujundamise üle. “Soovime avada noore inimese mõttemaailma, valikute ja otsuste tegemise tagamaid,“ ütles Maria Alajõe.

„Filmidest selguvad Eesti noorte ootused praegu ja tulevikus, kas ja millises tasakaalus tunnetatakse mõisteid „õigused“ ja „kohustused“ ning kui palju on noortes kodanikuks olemise tunnet ja tahet,“ lisas ta.

Ülevaade konkursi tingimuste kohta asub SIIN!

Riigikogu tähistab sel aastal 95. sünnipäeva. 23. aprillil 1919, tuli Tallinnas kokku esimene iseseisvas Eestis rahva poolt valitud esindus – Asutav Kogu. Iseseisvusdeklaratsiooni, põhiseaduse ja maaseaduse vastu võtnud ning Eesti riigi jaoks üliolulisi küsimusi lahendanud esindus tegutses kui parlament.

Head Uudised GoodNews