1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Algab suur visuaalteatripidu festival NuQ Treff
Algab suur visuaalteatripidu festival NuQ Treff

Algab suur visuaalteatripidu festival NuQ Treff

1. juunil algab Tallinnas 11. visuaalteatrifestival NuQ Treff, mis jutustab lugusid piltide keeles. Etendusi lastele, noortele ja täiskasvanutele annavad teatritrupid Soomest Iisraeli ja Venemaalt Ameerika Ühendriikideni.

Festivali tähtsündmusteks on tänavu visuaalteatrimaailma tippude, Gisèle Vienne’i ja Paul Zaloomi lavastused. Vienne’i „Kõhurääkijate kongressil” on võimalik osa saada Eestis harvakohtavat meisterlikku kõhurääkimistehnikat. Tuntud ja armastatud ameerika artist Paul Zaloom lahutab publiku meelt aga poliitsatiirilise „Valge mehe seiklustega”.

Lisaks kahele peaesinejale leiab programmist veel palju tipptasemel visuaalteatrilavastusi täiskasvanutele, mis oma elamuslikkuselt esinimedele sugugi alla ei jää: L’Insolite Mecanique Prantsusmaalt lavastusega „Vaadates õhu liikumist”, äsja Hispaania festivalilt grand prix’ pälvinud „Tuhk” (norra lavastaja Yngvild Aspeli), visuaalteatrigigandi Philippe Genty’ kunstniku Marzia Gambardella lavastus „Mina, kast”. Festivalil leiab aset ka maailma esietendus, kui etendub Trefil mitu korda varemgi esinenud Editta Brauni „Luvose”-triloogia kolmanda osa „Close Up 2.0” uusversioon.

Lasteprogramm pakub lastele terve müriaadi nukke, materjale, fantaasiat ja elamusi maailma parimal tasemel. Juba tuntud headuses ja armsuses saabuvad festivalile sloveenid lavastustega „Hanikaru” ja „Väike sinine ja väike kollane”. Teater Trunk & Egg Norrast mängib lavastuses „Härra Gunderseni tohuvabohu” lambivarjudega loo kosmoserännakust ja uute planeetide avastamisest. Novgorodi teater Mali loob kauneid poeetilisi pilte tuule ja suurte voogavate kilekangaste abil lavastuses „Kus elab tuul”.

Kokku näeb nelja päeva jooksul 23 erinevat lavastust 11 riigist. Festivali programmis on ka meistriklassid professionaalidele, töötuba lastele, festivali jutud ja klubi. Pileteid jagub veel pea kõigile programmis olevatele etendustele.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews