1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Algab ürituste sari “Mõistmised”
Algab ürituste sari “Mõistmised”

Algab ürituste sari “Mõistmised”

Laine Randjärv

29. mail kell 18 algab KamaHouses uus ürituste sari “Mõistmised”.

Jutu- ja filmiõhtule on oodatud inimesed, kel huvi isikliku arengu ning sügavama maailmatunnetuse vastu. Koos vaadatakse erinevaid elufilosoofilisi ja isiksuse arenguga seonduvaid filme, kohtutakse huvitavate inimestega, õpitakse üksteiselt ja piilutakse iseendasse. GoodNews vestles sel teemal mõistmisteemalise ürituste sarja ellukutsuja Laine Randjärvega.

Esimesel ürituste sarja “Mõistmised” õhtul on külaliseks MTÜ Lektooriumi juht Peeter Lepisk ning plaanis on rääkida kirjanikust ja mõttetargast Wayne Dyerist ja tema filmist “Teadvuse muutus”. Miks te sellist ürituste sarja korraldate? 

Usun, et meie seas on järjest enam inimesi, kes on huvitatud elufilosoofilistest teemadest, kes otsivad iseennast ja võimalusi avardada oma maailma. Loodan, et sellised üritused toovad kokku sarnaselt mõtlevaid inimesi, kes läbi ühise mõtisklemise koos õppida ja areneda saavad.

Kui palju te enda sisemise kooskõla ja rahuloluga tegelete? 

Tegelen sellega igapäevaselt, sest teisiti ma ei oskakski. Usun positiivsete, aga ka negatiivsete mõtete jõudu, mistõttu püüan keskenduda just headele mõtetele.

Sisemine kooskõla ja rahulolu on teineteisest sõltuvad. Need on tagatud siis, kui oled enda ja teiste vastu aus. Hingerahu ammutan ka muusikast ning sellest, kui mu lastel ja lastelastel hästi läheb.

Millised inimesed teid ümbritsevad ja kuidas teiste inimeste positiivsed ning negatiivsed teod ja sõnad teid mõjutavad? 

Ma võin olla tänulik, et kõige lähemalt ümbritsevad mind inimesed, kes on minu jaoks igas olukorras olemas ning hea sõnaga toeks. Kui mul läheb hästi, rõõmustavad nad minuga koos. Kui elus tuleb ette raskusi, siis käsitlen ma neid õppetundidena.

Loomulikult puutun aeg-ajalt kokku ka negatiivsete inimeste ja negatiivsete sõnumitega ning emotsionaalse inimesena olen sellele tundlik, kuid siis teen probleemist endale võimaluse.

Kes on sellele õhtule oodatud ja mis neid seal ees ootab? 

Sellele õhtule on oodatud inimesed, kellel on huvi isikliku arengu ning sügavama maailmatunnetuse vastu. Ees ootavad neid teised huvilised, kellega koos mõtiskleda vaadatud filmi ning laiemalt elu üle.

Liitu ka ürituse Facebooki lehega siin:

https://www.facebook.com/events/348741305248765/?notif_t=plan_user_invited

Head Uudised GoodNews