1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Algas eelregistreerimine autovaba päeva raames toimuvatele tasuta ekskursioonidele
Algas eelregistreerimine autovaba päeva raames toimuvatele tasuta ekskursioonidele

Algas eelregistreerimine autovaba päeva raames toimuvatele tasuta ekskursioonidele

Tallinna Keskkonnaamet korraldab 22. septembril toimuva autovaba päeva raames tasuta jalgsimatka ja jalgrattaretke. Eelregistreerimine üritustele on avatud ning toimub Tallinna linna veebilehel.

Traditsioonilise autovaba päeva raames aset leidvad üritused toimuvad Tallinna kesklinnas ning huvilistel on sel aastal võimalik osaleda nii jalgsimatkal kui ka jalgrattaretkel. Mõlemad ekskursioonid kulgevad läbi Tallinna linna ajalooliste piirkondade ning Eesti juubeliaasta valguses tutvustatakse huvilistele ka vabariigi algusperioodi linnaehitust ja hoonestust.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on autovaba päeva raames toimuvad üritused aasta-aastalt järjest suuremat huvi tekitanud. „Iseäranis ootame retkedest osa võtma igapäevaseid autosõitjaid, et rohelisemate liikumisviiside võlust ja valust parem maitse suhu saada,“ ütles Izmailova.

Autovaba päeva jalgsimatk kannab nime “Tõnismäe asumi arhitektuuri pärlid”. Matka teekonna jooksul läbitakse Tõnismäe asumi olulisemaid tänavaid ja piirkondi – Vabaduse väljak, Roosikrantsi tn, kino Kosmos, Hariduse tänav, Tõnismägi, Rahvusraamatukogu ja Kaarli pst. Jalgsimatka juhiks on arhitektuuriajaloolane Mait Väljas (Eesti Arhitektuurimuuseum).

Samaaegselt toimub kesklinnas jalgrattaretk “Kesklinna asumid”. Üheskoos sõidetakse mööda piirkonna erinevaid asumeid ning tutvutakse olulisemate rajatistega. Jalgrattaretke juht on arhitektuuriajaloolane Mihkel Karu (Eesti Meremuuseum).

Mõlemad üritused toimuvad algusega kl 10:30 ning kohtade arv neile on piiratud. Eelregistreerimine ja üritustega seotud lisainfo on leitav veebilehelt.

Nii jalgsimatk kui jalgrattaretk on mõlemad osa autovabast päevast, mida tähistatakse koos Eesti Tervisemessiga „Liikuma!“ 22. septembril Vabaduse väljakul. Autovaba päeva sündmused leiavad aset hommikul kl 10-st kuni õhtul kl 17-ni. Rohkem infot autovaba päeva ürituste kohta leiab siit.

Head Uudised GoodNews