1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algas Lapsendamise nädal
Algas Lapsendamise nädal

Algas Lapsendamise nädal

Algas Lapsendamise nädalTallinnas toimub  tänasest  kuni 4. oktoobrini lapsendamise teemaline nädal, mis on pühendatud vanemlikku hoolt vajavatele lastele  ja mille kavas on seminarid, debatt, kontsert ja perepäev. Eesmärgiks on anda rohkem teavet selle kohta, mida tähendab lapse elama asumine uude perekonda nii lapse kui perekonna jaoks.

Teemanädala korraldab MTÜ Oma Pere ning üritustesse on kaasatud linna erinevad paigad ja asutused.

Täna kell 18 toimub Rootsi-Mihkli kirikus (Rüütli 9) tasuta kontsert „Üksteist peab hoidma“, 29. septembril kell 10-16 seminar „Lapsendamine on lapse parimates huvides“ Riigikogu konverentsisaalis (Lossi plats 1a), 30. septembril kell 10-12 korraldatakse  Briti saatkonnas (Wismari 6) arutelu „Lapsendamise õnnestumise eeldused“, 1. oktoobril kell 15-18.30 on Tallinna Lastehaiglas (Tervise 28) seminar „Vanemate ja laste tervis“. 2. oktoobril kell 10-17.30 on kavas  debatt „Tahan saada last“ Tallinna Ülikoolis (Narva mnt 25).

Lapsendamise nädal toob Eestisse pikaajalise kogemusega spetsialistid Inglismaa ja Rootsi lapsendamiskeskustest. Kuigi toimuvad üritused on Tallinna kesksed, on igal huvilisel võimalus 2. oktoobril kell 12-13 põigata sisse ükskõik millisesse maavalitsusse ja küsida lapsendamise kohta. 3. oktoobril kell 12-15 toimub Püha Mikaeli Koolis (Vene 31) perepäev „Lapsendamise kunst“ ja 4. oktoober on Päev oma perega.

Nädala raames  julgustatakse inimesi rääkima ka delikaatsematel teemadel, millest enamasti  eelistatakse vaikida ning kõrvaliseks jääda, nagu näiteks viljatus, samasooliste paaride õigus lapsendada, surrogaatemadus või välismaalt lapsendamise võimalikkus.

Tallinna Ülikooli tudengid blogivad reaalajas kogu lapsendamise nädalal toimuvat, mida saab jälgida interneti vahendusel: https://lapsendamisenadal.wordpress.com/.

Lapsendamise nädala õnnestumisele aitavad kaasa ERR, SEB Heategevusfond, Briti saatkond, Tallinna Ülikool, Tallinna Lastehaigla, maavalitsused, Rootsi-Mihkli kirik ja Püha Miikaeli kool.

Eesti peredes elab 2014. aasta seisuga 954 lapsendatud last.

Head Uudised GoodNews