1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algas registreerimine laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale
Algas registreerimine laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale

Algas registreerimine laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale

Algas registreerimine laulu- ja tantsupeo tuleteekonnaleEile algas osalejate registreerimine 2014. aasta laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale.

15. juunist 4. juulini toimuval TuleTulemisel “Külast-külla, käest-kätte” viivad kohalikud koorid, tantsurühmad ja orkestrid peotule peolinna teatesõiduna jalgratastel. Enam kui 1000-kilomeetrine teekond kulgeb Tartust läbi Tartu-, Jõgeva-, Ida- ja Lääne-Virumaa, Järva-, Rapla- ning Harjumaa Tallinnasse.

Tuletoojateks on oodatud samade maakondade lauljad, tantsijad ja pillimehed ning registreerimine toimub internetis aadressil www.laulupidu.ee.

TuleTulemise koordinaatori Mati Raamatu sõnul on tuleteekonnale oodatud koorid, tantsurühmad ja orkestrid, kes kannavad hinges laulu- ja tantsupeo sädet ning on valmis jalgratastel läbima mõõdukas tempos viis kuni kümme kilomeetrit.

“TuleTulemine on matk läbi Eesti kultuurilooliste paikade, samas ka ainulaadne võimalus peotuld kanda ja käest kätte anda. Usume, et kõige väärikam on tuld kanda just oma kodukohas, sõprade ja tuttavate silme all,” lisas Raamat.

TuleTulemisele on oodatud kõik kollektiivid liikmete vanusega alates 10. eluaastast sõltumata sellest, kuidas peole saamisega läheb. Kõik TuleTulemisel osalejad peavad kandma rattakiivrit ja jälgima liikluseeskirju ning korraldajate kehtestatud turvanõudeid, sest liigutakse suure liiklustihedusega teedel.

TuleTulemine 2014 saab teoks Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse korraldusel koostöös Tartu meeskooriga Akadeemiline Emajõgi ja naiskooriga Emajõe Laulikud.

Head Uudised GoodNews