1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. André Rieu legendaarset suvekontserti saab nautida ka Eesti publik
André Rieu legendaarset suvekontserti saab nautida ka Eesti publik

André Rieu legendaarset suvekontserti saab nautida ka Eesti publik

Fotod: Marcel van Hoorn

Ühe maailma populaarseima lavaesineja, viiuldaja ja dirigendi André Rieu iga-aastane Maastrichti kontsert, mis seekord on pühendatud armastuslauludele, on aasta oodatum sündmus, mida muusikanautijad saavad esireast jälgida kinodes üle maailma. Eestis näeb kvaliteetset kontsertelamust kõikides Forum Cinemas kinodes seekord lausa kahel päeval 28. ja 30. juulil.

Viiulivirtuoos ja dirigent André Rieu on miljonitele tuntud kui valsikuningas ja tema Johann Straussi orkestriga antud kontserdid kodulinnas Maastrichtis pakuvad alati ülevaid emotsioone ja orkestrimuusika kõrgtaset.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod märkis, et eelnevad aastad on näidanud, et Rieu on Eesti inimeste suur lemmik ning seepärast saab sellel suvel kontserti vaatama tulla lausa kahel erineval päeval, et kõik huvilised ikka kinno ära mahuks. „Laupäeval, 28. juulil ja esmaspäeval, 30. juulil saab kontserti nautida nii Tallinna, Viljandi kui ka Tartu Forum Cinemas kinodes. Kokku näitab kontserti enam kui 2000 kino üle maailma,“ lausus Novod.

Ka seekord lubab Rieu, et tulemas on meeleolukas pidu, mis täidetud armastuse, kire ja ohtra spontaanse tantsimisega otse Maastrichti tänavatel. Kontsert „Amore – My Tribute to Love“ on tunnustatud viiuldaja kummardus tema armastusele muusika vastu ja armastusele mõlema ta pere vastu – naise ja laste, aga muidugi ka tema Johann Straussi Orkestri vastu, mille koosseisus mees on esinenud üle 30 aasta. Kontsert järgneb Rieu eelmisel aastal välja antud albumile „Amore“ mehe enda versioonidega klassikalistest armastuslauludest nii popp- kui klassikalise muusika vallast.

Ka seekord lubab Rieu, et tulemas on meeleolukas pidu, mis täidetud armastuse, kire ja ohtra spontaanse tantsimisega otse Maastrichti tänavatel.

André Rieu ja tema 60-liikmeline Johann Straussi orkester hakkasid oma kodulinnas Maastrichtis kontserte andma üle 30 aastat tagasi. Rieu poja algkooliklassiruumis harjutamisega alustanud väikesest muusikute rühmast on nüüdseks välja kasvanud hinnatud orkester, mis esineb staadionitel ja kontserdisaalides üle maailma. Kord aastas aga naastakse oma kodulinna ja antakse melomaanidele eriti suurejooneline ja unustamatu kontsertelamus.

Ülekanne kinodes pakub lisaks suurepärasele muusikale ka intervjuusid Rieu endaga, kontserdi erikülaliste ja muusikutega, pilku lava taha ja paljut muud, mida näeb vaid kinolinal.

Sellel aastal on ürituse juhiks hommikuprogrammi Good Morning Britain saatejuht Charlotte Hawkins, kes intervjueerib fänne ja annab edasi läbi kinoekraani tungivat juubeldavat atmosfääri.

Andre ja tema oskestriga saavad rabava keskaegse taustaga Maastrichti linnaväljakul ühineda kõik huvilised Forum Cinemas kinodes Tallinnas, Tartus ja Viljandis laupäeval, 28. juulil kell 20.00 ning esmaspäeval, 30. juulil kell 19.00.

Kontsert kestab umbes 2h ja 45min (koos 15-minutilise vaheajaga) ja sõnalised osad on inglise keeles.

Head Uudised GoodNews