1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Andres Ammas: Riigikogu juhatus olgu enesekindlam
Andres Ammas: Riigikogu juhatus olgu enesekindlam

Andres Ammas: Riigikogu juhatus olgu enesekindlam

Andres-AmmasVabaerakonna saadikurühma aseesimees Andres Ammas leiab, et Riigikogu juhatus peab senisest rohkem Riigikogu autoriteedi eest seisma. Tema sõnul on senine juhatus oma tööga suures plaanis hakkama saanud, ent võiks olla enesekindlam ja Riigikogu rolli rohkem tähtsustada.

„Aeg-ajalt on meil mulje, et juhatus tegutseb koalitsiooni käepikendusena, mitte Riigikogu kui terviku huvide kaitsja ja parlamendi maine eest muretsejana,“ ütleb Ammas. Ammas toob näiteks viimasel ajal ettetulnud väikeseid episoode: arusaamatusi päevakorra koostamisel ning juhtumeid, mil komisjonide töö ajal korraldatakse muu üritus, kuhu oodatakse Riigikogu liikmeid, või kutsutakse istungi ajal kokku mõne toetusrühma koosolek. „Need iseenesest pisiasjad ei ole kenad, sest just eeskätt Riigikogu juhatus peab Riigikogu tööaega kõrgelt hindama,“ lisab ta.

Uuelt juhatuselt ootab Vabaerakonna saadikurühm Riigikogu kodukorra värske pilguga üle vaatamist ning ka Riigikogus tehtava tööd talletamine vajab veel põhjalikumat läbimõtlemist. Riigikogu juhatus peab hea seisma, et seadusandja maine oleks laitmatu.

Neljapäeval valib Riigikogu uue juhatuse ning Vabaerakonna saadikud juhatusse sel korral ei kandideeri.

Head Uudised GoodNews