1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Anneli Ott: infopäevad tõhustavad riigi ja omavalitsuste omavahelist koostööd
Anneli Ott: infopäevad tõhustavad riigi ja omavalitsuste omavahelist koostööd

Anneli Ott: infopäevad tõhustavad riigi ja omavalitsuste omavahelist koostööd

Reedel toimus Tallinnas Keskerakonna Omavalitsuskogu teine infopäev, kus arutleti haridus- ja teaduspoliitika teemade üle ning räägiti ka omavalitsuste üldisest arengust. Keskerakonna infopäevale tulid kokku erakonna linnapead, vallavanemad, volikogude esimehed ning liikmed üle kogu Eesti.

Haridus- ja teadusteemadel tegi ettekande minister Mailis Reps, kes tõi välja valdkonna viimase aja olulisemad arengud. Omavalitsuskogu esimehe Anneli Oti sõnul on haridus omavalitsutele täna üheks vastutusrikkamaks valdkonnaks, kuid valitsus on juba teinud olulisi otsuseid ning minister on tulevikku vaadates positiivne. „Parema hariduse tagamiseks saavad kohalikud omavalitsused riigi poolt täiendavalt üle 60 miljoni euro, millega tõstetakse õpetajate ja lasteaiaõpetajate palka, tehakse õpilastele tugiteenused kättesaadavamaks ning palju muudki,“ märkis Keskerakondlasest Riigikogu liige Anneli Ott.

Tallinna linnapea Taavi Aas jagas esitlusel omavalitsustegelastele ettepanekuid kohaliku elu arendamiseks ning jagas soovitusi järgmise aasta eelarve koostamiseks. Samuti selgitas linnapea omavalitsuste tulubaasi järgmisi etappe. „Eelmise valituse poolt kaotatud omavalitsuse tulubaas leidis uue valitsuse koalitsioonilepingus ühisel kokkuleppel koha. Hetkel on kavandatud, et omavalitsuste tulubaas kasvab sellel aastal 11,84 protsenti ja 2019. aastal 11,88 protsenti ning jätkab proportsionaalset kasvu ka järgnevatel aastatel,“ märkis Anneli Ott.

Tema sõnul on erakonna infopäevad saanud positiivset tagasisidet, sest aitavad kaasa tulemuslikumale koostööle erinevate üksuste vahel. „Infopäev annab kohalikele juhtidele ja ametnikele võimaluse rääkida piirkonna probleemidest ning ühine arutelu aitab omavalitsuste arenguks leida senisest  paremad lahendused.“

Head Uudised GoodNews