1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ansip külastas Eesti küla Venemaal
Ansip külastas Eesti küla Venemaal

Ansip külastas Eesti küla Venemaal

Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip

Peaminister Andrus Ansip külastas Eesti Aiakeseks kutsutavat ajaloolist Eesti küla Venemaal ning kohtus kohaliku eesti kogukonna esimehega.

Ansip külastas eile Eesti Aiakeseks kutsutavat ajaloolist Eesti küla Venemaal ning samuti sealset A.H Tammsaare majamuuseumi, teatas valitsuse pressiesindaja.

„Tänutundes meenutan neid kangeid eestlasi, kes rajasid siin kodumaalt kauges, kuid kaunis paigas Eesti asunduse,“ kirjutas peaminister muuseumi külalisteraamatusse. „Siin leidsid lahket vastuvõtmist mitmed suured eestlased, teiste seas ka A.H Tammsaare ja Miina Härma,“ lisas ta ning tänas ka omalt poolt lahke vastuvõtu eest.

Peaminister kohtus ka muuseumi direktor, eesti juurtega Diana Gubarevaga. Eesti külas kohtus Ansip praeguse kohaliku eesti kogukonna esimehe Valter Germaniga, kelle eestvedamisel ehitatakse Eesti külla kultuurimaja.

Ansip külastab Sotšis algavaid taliolümpiamänge. Ehkki peaminister on sel ajal puhkusel ning katab oma kulud ise, külastab ta Sotši mänge valitsusjuhina.

Hinnanguliselt elab Sotši piirkonnas 700–800 eestlast, Eesti Aiakeses ja sellest nelja kilomeetri kaugusel asuvas Punasel Lagedal paarisaja ringis. Eesti Aiakese rajasid 1886. aastal Eestist välja rännanud talupojad.

Head Uudised GoodNews