1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Apotheka sai loa esimese internetiapteegi avamiseks Eestis
Apotheka sai loa esimese internetiapteegi avamiseks Eestis

Apotheka sai loa esimese internetiapteegi avamiseks Eestis

Ravimiamet väljastas Terve Pere Apteek OÜ Mustamäe apteegile ravimite kaugmüügiõigust kinnitava loa, Apotheka kaubamärki kandev internetiapteek alustab tegevust 11. novembril.

Terve Pere Apteegi juhataja Kadri Tammepuu ütles pressiteates, et internetiapteegi arendamine on olnud pikk protsess, mis kestis planeeritust oluliselt kauem. “Esimese pääsukesena polnud meil Eestis kelleltki šnitti võtta, seega töötasime koostöös ravimiametiga Eesti turu jaoks välja kõrgetasemelise, kvaliteetse ja turvalise keskkonna,” kinnitas Tammepuu.

“Seaduse järgi tuleb ostud patsiendini toimetada hiljemalt kolme tööpäeva jooksul, meie aga plaanime seda teha kiiremini. Lepime lähipäevadel oma logistikapartneritega kõik detailid lõplikult kokku,” selgitas Tammepuu.

Ravimite kaugmüügi õigust saavad taotleda ainult tavaapteekide omanikud, internetiapteegi teenuse juurde kuulub ka kohustus tagada patsientide nõustamine enne ostu. Netiapteegist saab osta nii käsimüügi- kui ka retseptiravimeid.

Internetiapteegi teenuse osutaja peab seaduse järgi tagama ühesugused müügi- ja tarnetingimused, sealhulgas kättetoimetamistasu vastavalt kättesaamisviisile kogu Eesti territooriumil.

Head Uudised GoodNews