1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Armastusfilmide festival tõi Tartusse 22 000 filmisõpra
Armastusfilmide festival tõi Tartusse 22 000 filmisõpra

Armastusfilmide festival tõi Tartusse 22 000 filmisõpra

Vihmas ja päikeses möödunud armastusfilmide festival tõi Tartusse 22 000 filmisõpra.

Möödunud laupäeva öösel Tartut tabanud vihmasajuga lõppenud 8. armastusfilmide festival tARTuFF tõi kuue päeva vältel Raekoja platsile, kino Ekraani ja festivali eriüritustele hinnanguliselt 22 000 külastajat.

Kõige vaadatumaks filmiks oli tänavu Dustin Hoffmani tragikomöödia „Kvartett” ligikaudu 2900 vaatajaga. Populaarsuselt järgnesid festivali avafilm „Final cut: daamid ja härrad“, USA indiedraamad „Prints Laviin“ ja „Müürililleks olemise iseärasused“, ning Poola draama „… nimel“.

Festivali kunstilise juhi Kaarel Kuurmaa sõnul oli rõõm taas tõdeda, et publik pole kaotanud huvi filmide vastu ja sõbralik õhkkond täitis terve linna sooja armastuse tundega.

„tARTuFFi meeskond tänab südamest Tartu linna ja kõiki festivalist osa saanud inimesi, kelle ühine panus loob ainukordse ja tervikliku festivaliatmosfääri,” lisas Kuurmaa.

Seekordsel festivalil näidati kokku 19 filmi. Kõik Raekoja platsil näidatud filmid olid vaatajatele tasuta.

Lisaks filmide vaatamisele kostitas Tartu Muusikanädal tARTuFFi raames huvilisi värske eesti muusikaga, toimusid traditsioonilised Just Filmi töötoad lastele, esitati tantsu ja kuulati luulet.

Kuni 15. augustini saab veel hääletada oma lemmikfilmi poolt.

Vaata lisainfot festivali kodulehel http://2013.tartuff.ee/est/festival/lemmikfilmi+valimine.

Head Uudised GoodNews