1. Avaleht
  2. Arvamusfestival
  3. Art Studio Galleria kutsub osa võtma prestiižikast rahvusvahelisest laste loomingu näitusest!
Art Studio Galleria kutsub osa võtma prestiižikast rahvusvahelisest laste loomingu näitusest!

Art Studio Galleria kutsub osa võtma prestiižikast rahvusvahelisest laste loomingu näitusest!

ArtArt Studio Galleria kutsub lapsi alates 4 kuni 16 eluaastani osa võtma 44. iga-aastasest Rahvusvahelisest kunstiteoste näitusest Lidice 2016, mille korraldajaks on tšehhi Lidice memoriaal. Konkursi teemaks on sel aastal „Kool? Haridus!“. Konkurss viiakse läbi Tšehhi vabariigi ametiasutuste juhtimisel.

Konkursist osa võtmiseks võib töid tuua või saata Tallinnas asuvasse galeriisse Art Studio Galleria 14. veebruarini. Parimad tööd saadetakse konkursile Tšehhi.

Galerii kutsub samuti lapsi osa võtma kursustest, kus võib juhendajaga koos konkursi jaoks töid valmistada.
Avamistseremoonia koos Tšehhi laureaatide ja rahvusvaheliste osalejate autasude kätteandmisega toimub 28. mail 2016.a. Lidice linnas. Võitjad autasustatakse diplomite ja medalitega, finalistide töid eksponeeritakse ka näitusel Lidice galeriis.Konkursist osa võtnud osalejad Eestis saavad samuti mälestusauhindu Tšehhi saatkonnalt Eestis.

Osalema on oodatud järgmisi tööde kategooriaid: joonis, maal, graafika, fotograafia, keraamika, kombineeritud tehnika (metall, keraamika, puit, klaas, tekstiil, paber). Maksimaalne töö kaal on 10 kg. Ei võeta vastu filme, videoid, kunstisündmuste ja –projektide fotoreportaaže või tööde seeriaid, mis vajavad ühist väljapanekut.
Näitusele oli algus pandud aastal 1967 Tšehhis asuva linna Lidice laste mälestuseks, kes olid natsistide poolt tapetud, ja ka kõigi teiste laste mälestuseks, kes on sõjakonfliktide ohvriks langenud. See on saavutanud rahvusvahelise tuntuse ühe suurima ja vanima laste loomingu näitusena Euroopas ja kogu maailmas. Viimastel aastatel saadetakse konkursile üle 25 000 töö üle 70 riigist üle maailma.

Töid võib viia või saata Art Studio Galleriasse esmaspäevast reedeni kell 9-17, aadressil Weizenbergi 20B-313, 10150 Tallinn, Eesti.

Enne tööde saatmist on vaja registreerida e-posti aadressil info@galleria.ee. Lisainfo saamiseks palutakse helistada telefonil +372 6003 706.

Head Uudised GoodNews