1. Avaleht
  2. Arvamusfestival
  3. Arvamusfestivali avapäeval osales 2000 inimest
Arvamusfestivali avapäeval osales 2000 inimest

Arvamusfestivali avapäeval osales 2000 inimest

ArvamusfestivalReedel Paides alanud Arvamusfestivali avapäeval osales kokku 2000 inimest, päeva lõpetas suur arutelu tuleviku Eestist.

Festivali avapäeva lõpetas suur arutelu tuleviku Eestist, kus sadakond inimest arutasid, milline on nende unistuste Eesti ja kuidas selleni jõuda. „Rühmaaruteludes otsiti iga üksiku inimese loo ühisosa teiste osalejatega ja jõuti arusaamani, et Eesti inimesed tahavad koos mõelda, koos arutada ja ühise tulevikuloo leidmise asemel on oluline seda lugu koos otsida,“ ütles arutelu korraldaja Ruti Einpalu.

Aruteludest tuli välja, et Eestis teeb inimesi lisaks loodusele uhkeks näiteks laulupidu, aga ka see, et suhted on lähedased ja hierarhiat on väga vähe. Lisaks loodusele ja kogukondlikkuse olulisusele tuli välja, et tuleviku Eesti loos on iga inimene vajalik.

Arvamusfestivali teine päev alustab tavapäratute arvamusvahetustega, nii pannkoogiküpsetamisega kui ka otseülekannetega raadiotesse. Erinevatel teemalavadel saab päeva jooksul kuulata veidi üle 80 arutelu. Viimane mõttevahetus on parlamendierakondade esimeeste arutelu. Festivali lõpetab loominguline kollektiiv Kinoteater ainult ühel õhtul ettekandmisele tulemisega „Manifestiga Nr 4“.

Arvamusfestival toimub tänavu 15.-16. augustil Paide Vallimäel, tegemist on ärksate ja aktiivsete inimeste kohtumispaiga ja mõttevahetuskohaga Eesti ühiskonnale ja inimestele olulistel teemadel. Festivali eesmärk on tuua kokku erinevaid vaatenurki ja ideid, et arutelude tulemusel sünniks uusi teadmisi, alguse saaksid uued ühiskonna jaoks kasulikud ettevõtmised ning areneks arutelukultuur Eestis.

Arvamusfestival toimus esimest korda eelmisel aastal, kui kahe päeva jooksul peeti ligi 50 arutelu ja õpituba, arutelulavadel diskuteeris 200 inimest, osalejatena oli kohal umbes 2000 inimest.

Head Uudised GoodNews