1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Arvamusfestivali esimesel päeval käis üle tuhande inimese
Arvamusfestivali esimesel päeval käis üle tuhande inimese

Arvamusfestivali esimesel päeval käis üle tuhande inimese

Foto: Kuma.fm

Paide arvamusfestivali esimesel päeval külastas festivali kokku üle 1000 inimese, kõige enam oli kuulajaid arutelul „Kui kallis on vaesus“ ja kõige populaarsem oli õpituba, kus tegeleti argumenteerimisoskuse arendamisega.

„Väga mitmed inimesed on öelnud, et Arvamusfestivalil on hea õhustik, et Paides on loodud sarnane keskkond nagu festivali inspiratsiooniks olnud Almedaleni nädalal kui ka selle eeskujul Poris toimuval SuomiAreenal,“teatas arvamusfestivali idee algataja Kristi Liiva esimese päeva lõppedes. „Teeb rõõmu, et diskussioon läks tõesti käima. Kõikjal tekkis aktiivne arutelu nende vahel, kes olid laval ja kes muruplatsil.“

Liiva lisas, et kõik, kes soovisid pärast arutelude lõppu mõtteid edasi jagada, said seda teha loode- ja kagulavade avatud arutelualadel ning seal osaleti väga usinalt. „Sellist formaati pole varem kasutatud. Seda enam on hea meel, et osalus oli niivõrd aktiivne,“ teatas Liiva.

Laupäeval on festivalil põnevaid arutelusid täis päev, mis algab kell 10 aruteluga „Kui sallitav on sallimatus?“. Samal ajal antakse Postimehe laval ülevaade tänasest Eesti pressist. Kell 11 algab ka Vikerraadio saate „Rahva teenrid“ otseülekanne. Päev kulmineerub parlamendierakondade juhtide aruteluga Eesti Mõte, mida juhivad Mari-Liis Jakobson ja Tiina Kaalep.

Head Uudised GoodNews