1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Auto- ja bussijuhtide kutsemeistrivõistlused võideti maailmatasemel tulemustega
Auto- ja bussijuhtide kutsemeistrivõistlused võideti maailmatasemel tulemustega

Auto- ja bussijuhtide kutsemeistrivõistlused võideti maailmatasemel tulemustega

Sel nädalavahetusel Viljandimaal Vana-Võidus toimunud veokifestivali Truck Fest raames peeti kutseliste auto- ja bussijuhtide meistrivõistlused, mis selgitasid oma ala parimad, kes esindavad Eestit järgmisel aastal Poolas Krakowis toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

Osavõtjaterohkeimas klassis ehk poolhaagisega raskeveokit juhtinud võistlejate seas oli võistlusautoks uus Mercedes-Benz Actros, mille oli välja pannud võistluste üks toetajaid, AS Silberauto.

Selles klassis võidutses Urmas Lõppe firmast Ummiauto OÜ, teise koha saavutas Janek Liiv Termoline OY-st ning kolmanda koha Üllar Koik AS-ist Herentes.

Sooloveokijuhtide seas teenis esikoha Andrei Kirs Kiire Tehnoabi OÜ-st, bussijuhtide hulgas Mait Rand Hansabussist. Bussijuhtide seas saavutas teise koha võistluste ainus naisvõistleja, Pärnu Go Busis bussirooli keerav Ülle Miil, ning kolmanda koha Rein Riis Mulgireisidest.

Võistluste korraldaja Guido Kapi sõnul oli osavõtnute tase kõrge, võistlejad ennast hästi ette valmistanud ning pinget varasemate sellelaadsete üritustega võrreldes rohkem. Et võistlused toimusid maailmameistrivõistlustega sama reglemendi järgi, on tulemused sealsete tulemustega võrreldavad.

Kapp rõhutas, et poolhaagisega veoki klassis saavutati maailmatasemel tulemus – kui mullused maailmameistrivõistlused võideti 1741 miinuspunktiga, siis Urmas Lõppe kogus Vana-Võidus ühe miinuspunkti vähem. “See on vapustav tulemus,” sõnas Kapp.

Samuti hindas Kapp kõrgeks bussijuhtide taset – siin saavutati võit vaid 735 miinuspunktiga (maailmameistrivõistluste võitja punktisumma oli võrdluseks 519 miinuspunkti).

Lisaks praktilistele sõiduharjutustele võisteldi õigete koormakinnituse võtete tundmises ning sõidu- ja puhkeaja regulatsiooni tundmise alal. Bussijuhtide puhul oli koormakinnituse tundmine asendatud bussi tehnilise seisukorra hindamisega ning sellealaste vigade leidmisega.

Võistluse korraldajad soovivad tänada kõiki toetajaid: võistlemiseks sadulveoki välja pannud Mercedes-Benzi maaletoojat AS Silberautot, võistlust soolofurgooni kasutamise võimalusega toetanud Ants Viljandi OÜ-d, ürituse toimumispaiga võimaldanud Viljandi Ühendatud Kutsekeskkooli, karikad välja pannud Saku AB-d, üritust toetanud Scania ning Iveco Eesti esindusi ning võistlusi läbi viia aidanud Politsei- ja Piirivalveameti liiklusjärelvalve üksust.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews