1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Autovaba päeva raames toimub Vabaduse väljakul tervisemess
Autovaba päeva raames toimub Vabaduse väljakul tervisemess

Autovaba päeva raames toimub Vabaduse väljakul tervisemess

Juba sel laupäeval toimub Tallinna kesklinnas autovaba päeva tähistamine. Päev on täis erinevaid üritusi ning muuhulgas peetakse Vabaduse väljakul Eesti Tervisemess „Liikuma!“.
Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova kutsub kõiki huvilisi tervisemessile. „Me üldiselt teame küll, et õige toitumine, piisav kogus füüsilist aktiivsust ja terviseprobleemide varajane avastamine on peamised terve ja pikaealise elu eeldused. Aga mõnikord libastume ikka. Tervisemessile kogunevad nii teadlased kui praktikud, kelle tarkused ja kogemused on abiks tervislike harjumuste juurutamisel,“ sõnas Izmailova.
Tervisemess “Liikuma!” hõlmab endas harivat lavaprogrammi, uusi teadmisi sportimisvõimalustest ning tervise valdkonna tooteid ja teenuseid. Samuti saab kohapeal toiduinfot, kontrollida oma tervisenäitajaid (kohal on ka mammograafiabuss) ning degusteerida ja nautida tervislikku toitu. Messi programmi ja tegevustega on võimalik lähemalt tutvuda veebilehel tervisemess.ee/ajakava
Lisaks tervisemessile toimub autovabal päeval mitmeid teisi põnevaid üritusi. Muuhulgas saab osa võtta ajaloomatkast ja jalgrattaretkest, antakse start populaarsele orienteerumisvõistlusele ühistranspordiga ning kohal on keskkonnasõbraliku liikumise kuu maskott Snupsi ja säästvat tarbimist tutvustav Prügihunt.
Autovaba päeva üritused toimuvad Vabaduse väljakul ja Kaarli puiesteel kl 10-17 ning on kõigile osavõtjatele tasuta. Ettevõtmine toimub Tallinna Keskkonnaameti, Tallinna Transpordiameti, Spordi- ja Noorsooameti ning Sotsiaal- ja Tervishoiuameti koostöös. Rohkem infot autovaba päeva ürituste kohta leiab siit: tallinn.ee/Autovaba-paev-2018