1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Balti Assamblee medalid saavad Eesmaa, Aru, Kert ja Savisaar
Balti Assamblee medalid saavad Eesmaa, Aru, Kert ja Savisaar

Balti Assamblee medalid saavad Eesmaa, Aru, Kert ja Savisaar

Foto: Pixabay

Balti Assamblee presiidiumi otsusega pälvisid Balti Assamblee medalid Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa ja Riigikogu liikmed Krista Aru, Johannes Kert ning Erki Savisaar. Medaliga tunnustatakse saadikute panust Balti riikide ühtsuse ja koostöö tugevdamisse.

Eesmaa koostöö teiste Balti riikidega algas juba tema tegutsemise ajal teleajakirjanikuna kui usutles Läti ja Leedu riigipäid. Lõunanaabritega koostöö arendamine on jätkunud tema poliitilise tegevuse ajal. Eesmaa on nii Riigikogu väliskomisjoni esimehena kui ka hilisemalt Riigikogu aseesimehena aktiivselt kaasa löönud Baltikumi koostöö tugevdamisel.

Riigikogu liikmed Krista Aru, Johannes Kert ja Erki Savisaar on selle Riigikogu koosseisu ajal tegutsenud aktiivselt BA erinevates komisjonides.

Balti Assamblee medalid antakse üle 25. oktoobril toimuval Balti Assamblee auhinnatseremoonial, mil 37. Balti Assamblee instungjärgu käigus autasustatakse silmapaistvaid isikuid Balti riikide ühtsuse ja koostöö tugevdamise eest. Lisaks medalitele Balti antakse tseremoonial üle ka kirjanduse-, kunsti- ja teaduspreemiad ning innovatsiooniauhind.

Balti Assamblee instungjärgu käigus autasustatakse silmapaistvaid isikuid Balti riikide ühtsuse ja koostöö tugevdamise eest.

Balti Assamblee on Eesti, Läti ja Leedu parlamentide koostööd edendav rahvusvaheline organisatsioon, mis asutati 8. novembril 1991. aastal Tallinnas. Balti Assamblee medalit on välja antud alates 2002.

Head Uudised GoodNews