1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Balti jaama turul avatakse fotonäitus Põhja-Tallinnast
Balti jaama turul avatakse fotonäitus Põhja-Tallinnast

Balti jaama turul avatakse fotonäitus Põhja-Tallinnast

Foto: Erik Remmel

Kalamaja päevade raames toimunud fotokonkursi “Inimene, linn, kogukond” võitjad on selgunud ning võidutöödest avatakse fotonäitus uuenenud Balti jaama turul.

Fotovõistlusel osalesid pildid Põhja-Tallinna sündmustest, kohvikutest, elanikest, kultuurielust, kohalikust arhitektuurist ja kõigest muust, mis iseloomustasid Põhja-Tallinna kogukondi.

Võitjaks valis žürii välja Erik Remmeli võidutöö “Balti jaam”. 2. koha pälvis Urve Lätte foto “Sügis liinil” ning 3. koha teenis Kristiina Reneli foto “Kopli kauboid”. Rahvalemmikuks osutus sel korral Caroline Suursaare foto “Tõuse ja sära” ning Põhja-Tallinna linnaosavalitsus valis välja Karin Helsteini foto “Järgmine peatus Volta”. Kalamaja päevade korraldajate lemmikuks osutus aga Silver Solnaski töö “Lundon”.

Fotokonkursi projektijuht Keijo Tismus avaldas tänu kõigile osalejatele, kes saatsid väga ilusaid ja kunstilisi fotosid Põhja-Tallinnast. “Sel korral osutus fotonäitus eriti populaarseks ning konkurss oli väga tihe,” sõnas Tismus.

Ta lisas, et korraldajatele edastati internetivahendusel kokku ligi paarsada erinevat tööd. “Parimate tööde valimine polnud kindlasti lihtne ülesanne, kuid kogenud žürii leidis siiski kiirelt üksmeelsuse, millised fotod teiste tööde vahelt kõige rohkem esile tõusevad,” lisas Tismus.

Fotokonkursi parimad tööd valis välja žürii, kuhu kuulusid Peeter Sirge, Tõnu Tunnel, Sven Tupits, Vivian Ainsalu, Tuuli Mann ja Jaak Juske. Fotokonkursi ja -näituse korraldasid Kalamaja päevad 2017 ning Stuudio Fotogeen.

Fotovõistluse rändnäitus on avatakse pidulikult Balti jaama teisel korrusel 30. mail, kell 19.00 ning on avatud kuni 30. juunini. Hiljem saab näitust külastada nii Positiivi galeriis, Telliskivi Loomelinnakus kui ka Signature House disaini- ja kunstiagentuuris.

Head Uudised GoodNews