1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Briti suursaadik Holtby kõneleb Narvas noorte ettevõtlikkusest
Briti suursaadik Holtby kõneleb Narvas noorte ettevõtlikkusest

Briti suursaadik Holtby kõneleb Narvas noorte ettevõtlikkusest

1205604_63861277Narvas toimub täna Briti suursaadiku  Chris Holtby initsiatiivil arutelupäev noorte ettevõtlikkusest ja noorsootööst.

Arutelupäeva avab Briti Suursaadik Eestis Chris Holtby ning sõnavõtuga astub üles ka haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Ürituse peakõnelejaks on professor Howard Williamson Lõuna-Walesi Ülikoolist, kes annab osalejaile omapoolse visiooni  kaasaegse  noorsootöö võimalustest ühiskonna arengu  ja noorte ettevõtlikkuse arendamisele. Visiooniettekannetega esinevad ka integratsiooni ja migratsiooni sihtasutuse Meie Inimesed juht Dmitri Burnašev, Swedbank Eesti esindaja Tauno Vanaselja, Eesti Noorsootöö Keskuse direktor Edgar Schlümmer ja rahvusooper Estonia poistekoori dirigent Hirvo Surva.

“Noorte üleminek hariduse omandamiselt tööturule on keeruline tee paljude noorte jaoks kogu Euroopas, sealhulgas nii Eestis kui ka Suurbritannias. Mul on väga hea meel, et juba teist korda toimub arutelupäev, mis toob kokku noorsootööga tegevad inimesed, ettevõtjad, avaliku sektori esindajad ja ka noored, et koos otsida võimalusi kuidas muuta tööturule üleminek nii sujuvaks kui võimalik – mis omakorda muudab meie ühiskonnad konkurentsivõimelisemaks ning majanduslikult optimaalselt jätkusuutlikuks,“ ütles Briti suursaadik Chris Holtby.

„Mul on väga hea meel, et Briti saatkonnal on olnud võimalus toetada meie häid koostööpartnereid selles valdkonnas, tuues väljapaistva ja rahvusvaheliselt tunnustatud eksperdi  – Dr. Howard Williamsoni – Suurbritanniast siia kõnelema. Ma ootan põnevusega eelseisvat arutelu. Tuginedes Dr. Williamsoni ja mitmete suurepäraste ja kogenud eesti asjatundjate kogemustele, sünnib kindlasti mitmeid inspireerivaid ja praktilisi ideid, et minna selles valdkonnas edasi,“ lisas Holtby.

„Noorte toimetulek tööturukonkurentsis ja võimalused enesetoestuseks on kogu ühiskonna jaoks tähtsad. Eestis on noori, kelle jaoks üleminek tööellu on väga raske ja neil on suur risk jääda keerlema ainult halbade valikute nõiaringi. Peame noorte toetamiseks rohkem tegema ja noorsootööl on siin mitmeid võimalusi,“ ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski arutelupäeva eesmärkidest.

„Noortevaldkonna arengukava aastani 2020 seab eesmärgiks, et noortel on avarad võimalused arenguks ja eneseteostuseks, mis toetab sidusa ja loova ühiskonna kujunemist. Eesti noorteühingutel on selles oluline roll kaasa lüüa ja nii on nooreühing turvaliseks keskkonnaks, milles noor saab end proovile panna, aidates seeläbi kaasa noorte arengupotentsiaali parimale rakendamisele.  Noorteühingus, vabatahtliku tegevuse raames, saadud kogemused ja oskused on noorele olulise väärtusega ka konkurentsis  tööturul“, sõnas Eesti Skautide Ühingu peaskaut Kristjan Pomm.

Arutelupäev toimub Briti Suursaatkonna, Haridus-ja Teadusministeeriumi ja Eesti Skautide Ühingu koostööna.

Head Uudised GoodNews