1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Corelli Music tutvustab kontsertidega kultuuripärandit
Corelli Music tutvustab kontsertidega kultuuripärandit

Corelli Music tutvustab kontsertidega kultuuripärandit

Corelli Barokkorkester
Foto: Corelli Music, Olev Mihkelmaa

Agentuur Corelli Music tähistab sel nädalal naistepäeva 6.–10. märtsini kontserdikavaga „Kaunitele daamidele“, kus esinevad Jüri Aarma ja Ooper-Kvartett. Kaunite mõisate ja Toompea muusikasalongi uhketes ballisaalides toimuvate kontsertidega annab Corelli Music ühtlasi oma esimese panuse kultuuripärandi teema-aasta kavasse.

Kavaga „Kaunitele daamidele“ teevad laulev näitleja Jüri Aarma ja Rahvusooper Estonia muusikutest koosnev Ooper-Kvartett kummarduse kõigile naistele. Kontserdid toimuvad 6. märtsil Toompea muusikasalongis Ungern-Sternbergi linnapalees, 9. märtsil Tõstamaa mõisas ja 10. märtsil Alatskivi lossis. Kuulda saab igatsevaid vene romansse, tuntud meloodiaid ooperitest, eesti autorite lugusid kaasaegsest lavamuusikast, luulet, Rootsi kuninga Gustav III õuelauliku Carl Mikael Bellmanni laule-epistleid 18. sajandist ja palju muud kaunist, mis ühel või teisel moel pühendatud armsatele naistele.

Kontsert mõisas või muusikasalongis on hea võimalus ühendada romantiline õhtu kaunis ümbruses tundeküllase muusikaga. Tõstamaal pakub koostöö Maria taluga võimalust enne kontserti ühe kaunima mõisakooli ja mõisa ajalooga tutvuda ning pärast nautida küünlavalgel õhtusööki hubases Maria talu rehetoas. Alatskivil saab enne kontserti tellida giidiga ekskursiooni hiljuti restaureeritud põnevas lossis ja helilooja Eduard Tubina muuseumis.

Naistepäevakontserdid on esimesed sündmused, mida Corelli Music kultuuripärandi teema-aasta raames kavandab. Terve aasta kontserdid ja kogu agentuuri Corelli Music tegevus on seotud pärandiaasta ideega. „Kirikud ja mõisad rõõmustavad meie kaunimate ja vaimselt sisukamate kultuuri- ja arhitektuuripäranditena Maarjamaa pinnal tänapäeva inimesi praeguseni. Meie kõik – mõisates-kirikutes tegutsevad pühendunud inimesed, seal esinevad muusikud ja ka kontsertide publik – oleme need pärijad, kes hoiavad ajaloolistes hoonetes elu, sest pärijata polegi meil ju pärandit!“ selgitab agentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos põhjust, miks on kontserdiagentuurile oluline korraldada kontserte just mõisates, kirikutes ja teistes ajaloolise hõnguga paikades. Muusikat ja ajaloolisi interjööre saab aasta jooksul nautida nii mõisakoolides, eramõisates, kirikutes kui ka endistes aadlipaleedes, samuti tähistavad kontserdid mitmesuguseid kirikukalendri ja rahvapärimuslikke ning romantilisi tähtpäevi, heliloojate ja mõisate juubeleid jpm., mis kõik on ka kummardus Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva puhul.

NAISTEPÄEVAKONTSERT „KAUNITELE DAAMIDELE“
K, 6. märts 2013 kell 19 Toompea muusikasalong (Eesti Teaduste Akadeemia, Kohtu 6, Tallinn)
L, 9. märts 2013 kell 17 Tõstamaa mõis, Tõstamaa kihelkond, Pärnumaa
P, 10. märts 2013 kell 16 Alatskivi loss, Kodavere kihelkond, Tartumaa
ESINEVAD: Jüri Aarma ja Ooper-Kvartett
KAVAS: romansid, šanssoonid, ooperiaariad, luule jm

Head Uudised GoodNews