1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. COSACi fookuses on Euroopa Liidu pikaajaline eelarve
COSACi fookuses on Euroopa Liidu pikaajaline eelarve

COSACi fookuses on Euroopa Liidu pikaajaline eelarve

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees ja aseesimees osalevad täna hommikul rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide esimeeste videokonverentsil (COSAC), kus peateemana on arutlusel Euroopa Liidu taaskäivitamise kava ja 2021-2027 pikaajaline Euroopa Liidu eelarve.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Anneli Ott sõnas, et algselt pidi kohtumine toimuma maikuus Horvaatia pealinnas Zagrebis, kuid see jäi pandeemia tõttu ära. „Siiski otsustati see plaanitust pisut hiljem esmakordselt videoistungina pidada ja selle otsusega saab ainult nõustuda, sest viimasest kohtumisest Euroopa kolleegidega on möödas juba pool aastat ja selle ajaga on palju muutunud ning üles kerkinud sootuks uued teemad,“ ütles ta.

Ott märkis, et peateemana räägitakse kohtumisel Euroopa Liidu taaskäivitamise kavast ja 2021-2027 pikaajalisest Euroopa Liidu eelarvest. „Selle teema käsitlemine on ka meie komisjonis praegu aktuaalne ja Euroopa Liidu asjade komisjon kujundab Eesti seisukoha selles küsimuses juba oma homsel istungil. Kahtlemata on meil võimalik arvesse võtta ka tänahommikusel kohtumisel käsitlusele tulevaid nüansse,“ rääkis Ott.

Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Riina Sikkut lisas, et teise teemana on arutlusel Euroopa tulevikukonverents, mille eesmärk on tuua kodanikke Euroopale lähemale ja panna neid euroliidus lisaväärtust nägema. „Püüame leida lähenemisviise, mis aitaks kodanike ja ELi sidet hoida ka muul ajal kui valimised. Oluline on lähemal ajal selleteemaline ühisdeklaratsioon vastu võtta, et sügisest saaks juba konverentsiga alustada,“ ütles Sikkut.

COSAC on 27 liikmesriigi rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjone ühendav koostööformaat.

Head Uudised GoodNews