1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Descartes’i kool võõrustab külalisi Prantsusmaalt
Descartes’i kool võõrustab külalisi Prantsusmaalt

Descartes’i kool võõrustab külalisi Prantsusmaalt

8. märtsi õhtul jõudsid Tartusse Descartes’i kooli sõbrad Prantsusmaalt Carcassone’ist. Prantsuse partnerkooli 32 õpilast ja neli õpetajat viibivad Tartus 14. märtsini.

Descartes’i kooli prantsuse keele õpetajate Evelin Ranna ja Signe Annsoo sõnul pakub koostöö partnerkooliga suurepärast keelepraktikat ja teise kultuuri tundmaõppimise võimalust. Õpilased naudivad eakaaslastega suhtlemist ning korraga arenevad nii inglise kui ka prantsuse keele oskus.

Prantslased viibivad Tartus Erasmus+ programmi „Kriitiliselt mõtlev Euroopa noor“ raames. Kaheaastase projekti käigus tutvutakse partnerriigi kultuuriga. Õpilased viivad läbi küsitluse Euroopa kohta levinud stereotüüpide teemal, testivad teadmisi partnerriigi kohta mängus Loquizi äpiga, loovad põgenemismängu ja invaspordimänge, korraldavad videokonverentsi erisuse ja kaasamise teemal.

Eestis viibides elavad külalised peredes ja koos võõrustajatega matkavad Meenikunno rabas, tutvuvad Descartes’i kooliga, osalevad erinevates ainetundides ja Erasmus+ töötubades, avastavad Tartu linna, külastavad Tartu linnavalitsust ja Ahhaa teaduskeskust.

Tartu Descartes’i Kool ja Collège le Bastion alustasid koostööd 2013. aastal.

Head Uudised GoodNews