1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Doktor Christian Hofreiter: see piir, mis lahutab kurja heast, ei ole kuskil eemal, vaid jookseb meie oma südames
Doktor Christian Hofreiter: see piir, mis lahutab kurja heast, ei ole kuskil eemal, vaid jookseb meie oma südames

Doktor Christian Hofreiter: see piir, mis lahutab kurja heast, ei ole kuskil eemal, vaid jookseb meie oma südames

Foto: Karl-Mihkel Truu
Foto: Karl-Mihkel Truu

Palvushommikusöögile Atlantise restorani tuli kokku sadakond poliitika-, majandus-, haridus-, kultuuri- ja usuelu esindajat kuuest Lõuna-Eesti maakonnast. Koosviibimist juhtis Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) piiskop Joel Luhamets, kohaletulnuid tervitas Tartu linnapea ja Lõuna-Eesti palvushommikusöögi auesimees Urmas Klaas.

Urmas Klaas meenutas koosviibijatele oma sõnavõtus, et muutus algab meist enestest ja alles siis saame oodata, et ka maailm me ümber liigub paremuse suunas.

„See piir, mis lahutab kurja heast ei ole kuskil eemal, vaid jookseb meie oma südames,” ütles hommiku peakõneleja doktor Christian Hofreiter oma ettekandes „Võida sina kuri heaga“. „Kes sooviks oma südant lõhestada?“

Foto: Karl-Mihkel Truu
Foto: Karl-Mihkel Truu

Viinist pärit Christian Hofreiter pidas Eestis viibides Tartu Ülikoolis loengu usulistest küsimustest seoses kannatuse ja ebaõigluse probleemiga ning ettekande Kõrgema Usuteadusliku Seminari ja Akadeemilise Teoloogia Seltsi teaduskonverentsil “Kolm reformatsiooni: evangeelium muutuste keskel”. Seal tõdes doktor Hofreiter, et arusaamatustes veenavad rohkem usalduslikud suhted, kui mõistuslikud seletused.

Doktor Christian Hofretier oli Eestis teist korda, eelmisel korral kõneles ta 2015. aastal toimunud Eesti palvushommikusöögil Riigikogus. Praegu töötab ta Viinis Austrias Zachariase teaduse-, kultuuri- ja usuinstituudi direktorina ja Inglismaal Oxfordi kristliku apologeetika keskuses teadurina.

Foto: Karl-Mihkel Truu
Foto: Karl-Mihkel Truu

Hommiku muusikalise poole sisustasid ooperilauljad Atlan Karp ja Karmen Puis, neid saatis klaveril Anna Humal.

Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160 riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Eestis toimub palvushommikusöök lisaks Tallinnale kord aastas veel mitmes Eesti linnas, suurim neist jaanuari alguses aset leidev Lõuna-Eesti palvushommikusöök Tartus.

Lõuna-Eesti palvushommikusööki korraldab toimkond, kuhu kuuluvad linnapea Urmas Klaas, piiskop Joel Luhamets, ettevõtja Väino Põllumäe, vaimulik Meego Remmel ning Eesti palvushommikusöögi toimkonna koordinaator Triin Rait.

VAATA GALERIID!
Fotod: Karl-Mihkel Truu

Head Uudised GoodNews