1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. VÄRSKE SINGEL! Duo Allan&Ragnar rõhub eestikeelsetele armastuslauludele
VÄRSKE SINGEL! Duo Allan&Ragnar rõhub eestikeelsetele armastuslauludele

VÄRSKE SINGEL! Duo Allan&Ragnar rõhub eestikeelsetele armastuslauludele

raganar ja allanEestimaa on väike ja meid, eestlasigi vähe, aga me oleme laulurahvas ja meie seas on palju andekaid ööbikuhäälseid noori, kelle peamiseks mureks on muusikapildile pääseda. GoodNews tutvustab kahte head muusikut, keda paljud ilmselt teavad, aga veel rohkemad ei tea. Nendeks on Ragnar ja Allan, kes on võtnud nõuks laulda eesti keeles lugusid, mis meeldivad igaleühele, nimelt armastuslugusid.

Kuidas sündis kahe mehe duo Allan&Ragnar, nagu see teil tänaseks välja on kujunenud? 

Enne seda oli meil bänd Fat Guy From The Magazine (2011). See toimis umbes aastakese. Ühel hetkel saime kõik aru, et see ei vii meid kuhugile ja ka Allan tundis, et see ei ole tema stiil ning bänd läks lahku. Oli aasta aega pausi. Vahepeal ikka suhtlesime aga mitte tihedalt, kuni ühel õhtul otsustasime, et saame kokku ja räägime juttu. Mõeldud – tehtud ning meie avastuseks oli juhuslikult pagasnikus olev pill, võtsin selle välja ja lihtsalt jammisime. Kõigest paari tunniga oli meil lugu “Ärgates” valmis. Läksime hea tujuga mõlemad oma teed ja nädalake hiljem otsustasime selle purki panna, ning kui see oli purgis, siis oligi kindel, et hakkame sellist muusikat tegema, sest see sobis nii Allanile kui minule.

Kui kaua te kahekesi muusikat koos teinud olete? 

Kahekesti oleme muusikat teinud 3,5 aastat, kuid  vahelduva eduga. Vahepeal on olnud ka pause, mis  on tekkinud just kiirete aegade ja distantsi tõttu.

Millist muusikat olete põhiliselt teinud? 

Minnes kaugemale minevikku ja bändiaega, siis tegime raskemat rokki. Duona oli meil üsna kindel siht teha armastuslaule, lihtsalt sellepärast, et neid pole kunagi liiga palju ning enamasti  kipuvad need jääma minoorseteks ja kurbadeks, aga oleme võtnud uue suuna ja soovime minna veidi positiivsemateks oma lugudega.

Teil tuli välja uus laul „Kuu ja tähed“, milline on antud singli valmimise lugu? 

“Kuu ja tähed” on meie kõige uuem lugu, mis sai täitsa valmis 26 märtsil. See lugu sündiski nüüd peale meie nö pikemat pausi, sest kuna vahepeal ma kolisin Tartusse, siis me peaaegu, et ei teinudki proovi ning meil oli 10-kuune paus. Kui ma tagasi tulin, siis panimegi kohe prooviaja ja mõtlesime, et proovime teise suuna võtta ja läbinisti positiivse laulu kirjutada. Jah, ta on ka armastuslaul, aga sellest ei saa me vist kunagi üle ega ümber.. Aga antud lugu on tempokam kui teised.

Millest teie uus singel jutustab?

Lugu räägib lootusetult armunud mehest, kes räägib ühest konkreetsest hetkest ja õhtust. Mehest, kes on valmis oma naise heaks tegema kõike. Loos on rännatud suveõhtusse, kus armunud on koos rannas ja huvitaval kombel sellele romantikule meeldivad eriti naise sääred.

Te olete teinud põhiliselt eesti keelset muusikat, millest selline eelistus? 

Esimene kindel põhjus on see, et meie emakeel on nii ilus keel ja  ta kõlab alati kenasti, olenemata sõnadest. Teine põhjus on vast see, et kui me anname kontserti, siis olgem ausad, suurem osa inimesi on alkoholi tarbinud. Ja inimesel on lihtsam kuulata eestikeelseid sõnu, et ta saaks ka loo mõttest eelnevalt kuulmata aru, aga see ei ole põhiline. Kõige tähtsam on ikka see, et eesti keel on üks ilusama kõlaga keeli meie jaoks.

Kas välismaine turg ei paku huvi? 

Huvi pakuvad väga paljud asjad, aga oleme Allaniga  jäänud selle juurde, et kuna see on siiski enamuses meie hobi, siis ajame vaikselt Eestimaal oma asja. Võib-olla kunagi mõtleme ümber ja proovime ka välismaale küündida.

Mis on teie edasised plaanid, kus teid lähiajal näha või kuulda saab?

Meie edasine plaan on esialgu lugusid juurde teha ja kindlasti tegeleda enda uue singliga. Meil on ka mõtteis kokku panna suurem bänd, läbirääkimised käivad ja eks näha ole. Kindlasti kuulete teie ka sellest, kui see otsus tehtud on. Lähiajal proovime veel  mõned uued lood juurde teha ja suvel saaks kontserte uuesti andma hakata. Samuti oleme me ka kõigile uutele pakkumistele avatud.

KUULA UUT LAULU!

Head Uudised GoodNews