1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eakate festival 2013 pöörab tähelepanu omastehoolduse temaatikale
Eakate festival 2013 pöörab tähelepanu omastehoolduse temaatikale

Eakate festival 2013 pöörab tähelepanu omastehoolduse temaatikale

Foto: Eakate Festival

MTÜ Inkotuba korraldab tänavu 1.-2.oktoobril juba neljandat aastat Tallinnas Salme Kultuurikeskuses Eakate festivali, mis on kujunenud populaarseks ürituseks eakate hulgas nii Tallinnast kui üle-Eesti. Kui eelmisel aastal oli festivali teemaks põlvkondade vaheline sidusus, siis tänavu on oluliseks märksõnaks omastehooldus.

„Meie ühiskonna üheks iseloomulikuks jooneks on rahvastiku vananemine. Tihti on eakad aga ise ka veel kellegi hooldajad. Meile teadaolevalt on hooldajate keskmine vanus 62 aastat ja kõige enam hooldatavaid on vanuseserühmas 70-84 aastat,“ rääkis festivali korraldaja MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev. „Omastehoolduse kategooria on tänavu eraldi välja toodud ka eakatele suunatud tegude konkursil Aastad täis sära ja väärikust.“

Eakate festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas ning näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi. Eakate festivaliga tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva, pakutakse Eesti eakatele meeleolukat ning harivat koosviibimise võimalust ning tunnustatakse eakate elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi. 2012.a festivali külastas üle 3600 inimese. „Tagasiside näitab, et festivalist on kujunenud tõeline aasta sündmus, võimalus panna piduriided selga ja tulla kodust välja, kohtuda oma eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida eakate taidluskollektiivide poolt pakutavat meelelahutust,“ rääkis Topolev.

Infot festivali kohta saab ka kodulehelt www.inkotuba.ee

Head Uudised GoodNews