1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eakate festival toimub ka sel sügisel
Eakate festival toimub ka sel sügisel

Eakate festival toimub ka sel sügisel

Erinevaist Eesti paigust kokku tulnud vanemaealiste festival toimub taas. Aasta aastalt üha enam populaarsust kogunud festival toimub 4.–5. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses ja kannab juba teist aastat nime „60+ festivalˮ.

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla ütles, et lugejatele on festival juba tuttav ja väga oodatud kohtumispaik. Sellisest positiivsest sündmusest osavõttu plaanitakse juba pool aastat ette ning lepitakse kokku, kuidas sinna minna. „Et festivaliga teeb tihedat koostööd juba mitmendat aastat ajakiri 60+, siis meie veebikülje kaudu saab ürituse kohta kevadest sügiseni ka täpsemat infot. Sisu on festivalil ikka sama – saab loenguid kuulata, toredaid esinejaid vaadata ja kel vähegi tahtmist, siis kasvõi oma isetegevuskollektiiviga esineda!ˮ

Ürituse korraldaja MTÜ Eakate festival meeskond toetab igati arusaama, et nii suur osa elanikkonnast väärib tähelepanu ning nende kogemused esiletõstmist ja väärtustamist.

Juba kaheksandat korda toimuva festivaliga tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva, mis on kalendris 1. oktoobril.

Salme Kultuurikeskuses pakutakse vanemaealistele kahel päeval meeleolukat ning harivat koosviibimist ning tunnustatakse seenioride elu huvitavamaks ja paremaks muutvaid ettevõtmisi. 2016. aastal külastas festivali ligi 4500 inimest. Festival on kujunenud elukogenud inimestele aasta sündmuseks – tulla kodust piduriideis välja, kohtuda oma eakaaslastega, kuulata temaatilisi loenguid ja nautida taidluskollektiivide pakutavat meelelahutust.

Head Uudised GoodNews