1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eakate festivalil saab külastada Eesti esimest taimeteraapilist aeda
Eakate festivalil saab külastada Eesti esimest taimeteraapilist aeda

Eakate festivalil saab külastada Eesti esimest taimeteraapilist aeda

Homme kell 11 Tallinnas Salme kultuurikeskuses algava Eakate festivaliga tähistatakse Eestis rahvusvahelist eakatepäeva. Programmis on palju põnevaid ja kasulikke loenguid ning tegevusi. Meelelahutuslikus osas astuvad lavalaudadele Ivan Orav, Eduard Toman,Voldemar Kuslap ja loomulikult eakate taidluskollektiivid üle Eesti. Festivali ajal saab kultuurikeskuse ees külastada Eesti esimest taimeteraapilist aeda „Meelteaed“.

Eelkõige erivajadustega inimestele ja ka eakatele mõeldud taimeteraapilise „Meelteaia“ lähtekohaks on inimese viis meelt: nägemine, kuulmine, haistmine, kompimine ja maitsmine. Terapeutide sõnul mõjutab aiandusteraapia enim just inimeste psüühikat ja emotsionaalset tasakaalu – see paneb end rohkem väärtustama, annab juurde enesekindlust, vähendab pinget, hirmu ja agressiivsust ning tugevdab inimese isiksust.

Eakate festivali avamisel tunnustatakse parimaid algatusi ja ettevõtmisi, mis laekusid konkursile „Aastad täis sära ja väärikust“ ning mis on eakate elu paremaks muutnud. Tänavuse festivali programmis pööratakse ühe olulise teemana tähelepanu omastehooldusele – on ju tihti eakad inimesed need, kes ise teisi eakaid hooldavad. Uuendusena on sellel aastal osad loengud ja tegevused ka venekeelsed. Eakate festivali juhib Reet Linna.

„Eakate festivaliga tähistame rahvusvahelist eakate päeva ning osalema on oodatud eakad üle terve Eesti. Siinjuures tahan teha üleskutse kõigile noorematele – tooge oma vanaemad ja vanaisad festivalile!“ ütles festivali korraldaja MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev.

Eakate festivali tasuta pääsmed on saadaval kõigis Südameapteekides ja Inkotubades üle Eesti.

Festivalil kohapeal maksab pilet 2 eurot.

Head Uudised GoodNews