1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. EAS tunnustas keskkonnasõbralikke puhkemajasid Saaremaal
EAS tunnustas keskkonnasõbralikke puhkemajasid Saaremaal

EAS tunnustas keskkonnasõbralikke puhkemajasid Saaremaal

Päikese puhkemaja
Päikese puhkemaja

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tunnustas keskkonnamärgisega Roheline Võti  Päikese puhkemaja ja Lehtla puhkemaja Saaremaal Vilsandi rahvuspargis.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso sõnul räägitakse üha enam vastutustundlikust reisimisest ehk turismi mõjust loodusele ning kohalikele elanikele.

„Reisija valikutest sõltub, kas see on positiivne või negatiivne. Keskkonnasõbralikku turismi saab harrastada nii vaikses maapiirkonnas looduskauneid paiku kui linnakeskkonnas suurlinnade vürtsi ja melu nautides,“ lisas Mutso.

Mõlemad tunnustuse saanud puhkemajad pakuvad keskkonnasõbralikku majutust ning on loonud kõik võimalused selleks, et külastaja saaks puhates säästlikke valikuid teha. Ka paljud välismaised korporatiivkliendid on majutusasutuse kohavaliku kriteeriumiks seadnud Rohelise märgise olemasolu ja seega võib märgisega kaasnev tulu väljenduda külaliste kasvus.

„Looduskeskkonda hoidev elu- ja tegutsemisviis on meie jaoks elementaarne, teisiti ei kujutaks ettevõtlust ettegi. Võimalikult looduslähedaste ja keskkonnasõbralike toodete kasutamine aitab hoida nii meie klientide kui ka töötajate tervist,“ selgitas Päikese puhkemaja juhataja Angela Hollo.

„Muuhulgas aitavad keskkonnasäästlikud lahendused kokku hoida kulusid,“ rõhutas Hollo.

Rahvusvahelise keskkonnamärgisega Rohelise Võti (Green Key) on tunnustatud enam kui 2300 majutusettevõtet 44 riigis. EAS tunnustab turismiettevõtteid Rohelise Võtme märgisega alates 2001. aastast ning tänaseks on meil 23 keskkonnahoidlikku majutuskohta.

UURI LÄHEMALT!

Rohelise Võtme majutusasutused
Abi rohelise turismiettevõtja loomisel

Head Uudised GoodNews